Muğla'da Öğrenci Ulaşım Ücreti 1 TL'ye Düştü!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere müjdeli haber geldi! 28 Mayıs tarihinden itibaren, Menteşe-Stadyum-AVM-Kötekli-Yeniköy, Otogar, TOKİ, Tıp Fakültesi, Tugutreis Yurdu hatlarında öğrenci taşıma ücreti 1 TL'ye düşürüldü.

Bu sayede, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve diğer eğitim kurumlarına giden öğrenciler, toplu taşımada önemli bir tasarruf sağlayabilecek.

Daha önce 12,5 TL olan ücret, yapılan indirimle 1 TL'ye düştü. Bu indirimden memnun olan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'a teşekkürlerini iletti.

İndirimin Öğrencilere Faydaları:

Daha Uygun Ulaşım: Öğrenciler, daha az ücret ödeyerek kampüse ve merkeze gidip gelebilecekler.
Artan Bütçe: Ulaşım masraflarında yapılacak tasarruf, öğrencilerin bütçelerine katkıda bulunacak.
Rahat Ulaşım: Daha uygun fiyatlı ulaşım imkanı, öğrencilerin kampüse ve merkeze daha rahat gidip gelmelerini sağlayacak.
Haber Özetinde Yer Alan Öğrenci Yorumları:

Bilge Öğreten (Matematik Bölümü 2.sınıf): "Gidiş-dönüş 25 lira olmasından dolayı sıkıntı yaşıyorduk. Teşekkür ederiz Başkanımıza."

Sena Bayraktar (PDR 3. Sınıf): "Çok güzel olmuş. Neredeyse 25 lira ödüyorduk gidip gelmek için."
Emel Nur (Psikoloji Bölümü): "Fiyatlar nedeni ile merkeze çok gitmiyorduk bundan sonra gönül rahatlığı ile gidebilirim."

Ecem Nur Boztepe (Sosyoloji Bölümü 2.sınıf): "Ailemin gönderdiği belli bir bütçe var. Tek başıma yaşıyorum burada. Günlük gidip gelmem 50 lirayı buluyordu. Kendimden kısmam gerekiyordu. Bundan sonra daha güzel olacak."

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı, öğrencilerin ulaşım sorununa önemli bir çözüm sunuyor. İndirimin, Muğla'daki öğrencilerin eğitim hayatlarına olumlu bir katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum