Muğla’da orman yangınları

Muğla’da orman yangınları
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 4 hektarlık kızılçam ormanı yanarak kül oldu. Öte yandan Muğla’nın...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 4 hektarlık kızılçam ormanı yanarak kül oldu. Öte yandan Muğla’nın Yatağan ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangın sonucunda 5 dönümlük alan yok oldu.  Muğla’nın Bayır Beldesinde sabaha karşı başlayan orman yangınında 3 hektarlık alan yandı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım “hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde. Orman yangınları açısından en hassas dönemdeyiz” dedi.

En hassas bölge

Türkiye’nin orman yangınları açısından en hassas bölgelerinin başında gelen Muğla’da zümrüt yeşili ormanlar alevlere yenik düşüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında içerisinde 2012 yılının ilk 7 aylık döneminde Orman ve ziraat alanında 257 adet yangın çıktı.  Çıkan yangınlarda 163 hektarlık alan yandı.

Sigara izmariti

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi Çatak mevkiinde yol kenarında henüz belirlenemeyen bir sebepten orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınına iki helikopter 10 arazöz ve çok sayıda yangın işçisi müdahale etti. Yaklaşık4 hektarorman alanın kül olduğu yangının çıkış sebebi söndürülmeden atılan sigara izmariti olduğu tahmin ediliyor.Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Hacıbayramlar Köyü'nde çıkan arazi yangınında yaklaşık 5 dönüm ziraat arazisi zarar gördü.. Zirai alan yangınına Yatağan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı erken müdahale araçları, arazözler ve yangın söndürme işçileri müdahale etti. Muğla’nın Bayır beldesinde sabaha karşı orman yangını çıktı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken çıkan yangında 3 hektarlık alan kül oldu.

Vatandaşlara uyarı

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım “ Orman yangınları açısından en hassas dönemden geçiyoruz. Sıcaklık olarak mevsim normallerinin çok üzerindeyiz.  Bu yüzden vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Gördükleri en küçük dumanda Alo 177’yi aramalarını istiyoruz.

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.