Muğla’da şafak operasyonu

Muğla’da şafak operasyonu
Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda ihaleyi fesat karıştırmak, hile ile gayri menkul devri, senet tahsilatı, ölümle tehdit, darp ve kasten adam yaralama...

Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda ihaleyi fesat karıştırmak, hile ile gayri menkul devri, senet tahsilatı, ölümle tehdit, darp ve kasten adam yaralama olaylarına karışan 14 kişilik organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Akbük ve Ören beldelerinde denize sıfır 200’ün üzerinde gayrimenkul tapusu ele geçirildi. Operasyon kapsamında hayalet silah olarak bilinen Glock suikast silahı da ele geçirildi. Glock marka silahı gören polis ekipleri bile şaşırdı.

10 ay takip edildiler

Muğla il merkezinde polise 10 ay önce bir grubun zorla deniz kenarında ki arazileri ele geçirdiği ihbarı yapıldı. M.O.Y isimli şahsın başkanlığındaki suç örgütü 10 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı. Muğla polisi sabah saatlerinde şafak operasyonu düzenledi ve 20 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda  M.O.Y,B.Y, M.E,İ.F, Ö.K.S, Ö.U,H.A, İ.B,Y.A,S.H.Ü, G.T, C.Ç,F.B ve M.C isimli şahıslar göz altına alındı.

200 adet tapu ele geçirildi

Muğla Polisinin düzenlemiş olduğu Şafak operasyonunda 200 adet tapu senedi ele geçirildi. Tapu senetlerinin Akbük ve Ören beldelerinde denize sıfır araziler olduğu ortaya çıktı. Suç örgütünün milyon dolarlık arazileri köylülerin elinden hile ve zorla aldıkları belirtildi. Operasyonda ayrıca hayalet silah olarak bilinen Glock suikast silahı ve mermileri ele geçirildi. Şafak operasyonunda 4 adet ruhsatsız tabanca,6 adet şarjör,93 adet fişek,1 adet kuru sıkı tabanca,2 adet pompalı tüfek, 1 adet muşta ve498 gramesrar ele geçirildi.

Mahkemeye sevk edildiler

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 14 kişiden 8’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. M.O. Y, B.Y,M.E,İ.F.T,Ö.K.S ve Ö.U ihaleyi fesat karıştırmak, hile ile gayri menkul devri, senet tahsilatı, ölümle tehdit, darp ve kasten adam yaralama iddiasıyla mahkemeye sevk edildiler.

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.