Muğla'da Şehit Binbaşıyı unutmadılar

Muğla'da Şehit Binbaşıyı unutmadılar
 MUHABİR
Van ili Çaldıran ilçesinde görevini ifa ederken 2016 yılında hain bir pusu sonucu şehit olan ve mezun olduğu okula adı verilen Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur için şehadetinin 8. yılında anma töreni düzenlendi.

Şehadetinin 8. yılında önce mezarı başında anılan Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur için adının verildiği Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulunda anma programı düzenlendi.

Okuldaki programa, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali GEMALMAZ, Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre ÇAY, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup KÜTÜK, Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur'un ailesi, şehit aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından Okul Müdürü Savaş Sinan KOCA, şehit ismini almanın onur verdiğini belirterek öğrencileri vatan, millet sevgisiyle yetiştirmenin sorumluluğunu bir kat daha fazla hissettiklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-05-24-at-16-32-44.jpeg

Ardından şehidimizin babası Remzi CESUR konuşmasında, oğlu ile gurur duyduğunu ve Kıvanç Cesur’un görevi boyunca askerlerini hep çok sevdiğinden bahsetti.

Programda, öğrenciler tarafından Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur'un öz geçmişi ile “Bayrak” ve “Bu Vatan Kimin” adlı şiirler okundu. Vatan Marşı’nın seslendirilmesiyle sona eren programın ardından davetlilere ve okuldaki öğrencilere lokma ikramı yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Emre ÇAY, Muğla Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Ali GEMALMAZ, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup KÜTÜK; şehit ailesi ve şehit yakınları ile bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldılar.

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.