Muğla'da siyasi kapışma...

Muğla'da siyasi kapışma...
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Akp Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün basında yer alan iddialarına cevap verdi. Aldan; “Sözde çevreci milletvekili,...

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Akp Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün basında yer alan iddialarına cevap verdi. Aldan; “Sözde çevreci milletvekili, emek ve emekçi kelimelerini aynı cümlede kullanarak bizleri mutlu etti.”dedi. AK Parti Milletvekili Öztürk, "Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler takıldıkları yerde gelsinler destek olalım. Biz kavgada etmek istemiyoruz kimseyle. Ama kimseye de Muğla CHP’nin kalesidir algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. Muğla CHP’nin kalesi falan değil. Allah izin verirse biz hep beraber bunu hizmetlerimiz ile göstereceğiz" dedi.

CHP MUĞLA İL BAŞKANI MÜRSEL ALBAN

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban“Akp, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk sayesinde sanal gündemler yaratmak pahasına da olsa çevre, ağaç, doğa, emek, emekçi kelimelerini hatırladı.

Bodrum’da 2013 yılında imza töreninde bulunduğu projenin daha sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olması nedeniyle çevreciliğe soyunan, kendisini ağaçlara bağlayan Akp'nin sözde çevreci milletvekili Nihat Öztürk bu sefer de avukatlığa soyunup emek ve emekçi terimlerini hayatında belki de ilk defa cümle içinde kullanmıştır” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “ Datça'da Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığında çalışan vatandaşımızın hakları tarafına ödenmiştir. Ankara'da bırakın gündemi takip etmeyi saraydan aldıkları talimatlarla herşeye evet oyu veren vekiller Muğla'da sanal gündemlerle vatandaşlarımızın aklını karıştırmaya çalışmaktadır. Oysa Türkiye’nin terörden, turizme kadar birçok çözülmesi gereken sorunu vardır. İzlenen yanlış dış politikalar, oylarını arttırmaya dayalı izlenen siyaset, verilen tavizlerle ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarında Muğla’yı temsil eden bir milletvekilimizden bu sorunlarla ilgili çalışmalar yapmasını, çözüm önerilerini sunmasını beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Alban “Öncelikle CHP Genel Başkanı'mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu Nihat Öztürk'ün muhatabı değildir. Emek ve emekçi kelimelerini cümle içinde kullanabilen sayın vekile 14 yıldır iktidarda olan bir partinin vekili olarak işçiler ve emek mücadelesi veren vatandaşlarımız için ne yaptınız sorusuna cevap vermesini istiyoruz. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye kullandırmıyor musunuz? İşçi ölümlerinde ülkemiz kaçıncı sırada? Soma'daki maden kazasına bu işin fıtratında var diyen, işçiyi yerde tekmeleten kim? Sayın vekil son soru ekmek kaç para?” dedi.

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ NİHAT ÖZTÜRK

AK Parti Milletvekili Öztürk, "Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler takıldıkları yerde gelsinler destek olalım. Biz kavgada etmek istemiyoruz kimseyle. Ama kimseye de Muğla CHP’nin kalesidir algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. Muğla CHP’nin kalesi falan değil. Allah izin verirse biz hep beraber bunu hizmetlerimiz ile göstereceğiz" dedi.

Öztürk, AK Parti İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Yatağan, Seydikemer ilçeleri ve Akyaka Mahallesi'nde yapılacak Meslek Yüksekokulları için 3 milyon ödenek çıkarttıklarını ve paranın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bütçesine aktarılacağını söyledi.

Bu çalışmaların uzun yıllardır tamamlanamadığını vurgulayan Öztürk, yürütükleri çalışmalar için kısa sürede çözüme kavuştuğunu kaydetti.

Öztürk, CHP İl Başkanı Mürsel Alban'ın da geçtiğimiz günlerde kendileri ile iddialarda bulunduğunu anımsatarak , "Özellikle Bodrum'da yapılacak katı atık tesisi ile ilgili yanlış bir algı yürütülüyor. Bizim itirazımız Bodrum'da çöplük yapılmasın değil. Yapılsın tabi ki ihtiyaç var. Biz Marmaris’teki çöplüğe karşı çıktık mı arkadaşlar. Ormanın içinde değil mi. Çöp arıtma tesisinin yerini biz verdik. Fethiye öyle, Muğla’daki yer öyle Yani bizim kesinlikle Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı icraatlara zerre kadar karşı gelmemiz yok. Tam tersine biz destek olalım yardımcı olalım istiyoruz" dedi.

Muğla'daki en büyük sorunlardan içme suyu problemini de kendilerinin çözdüğüne işaret eden Öztürk, "21. Yüzyılda. Türkiye’nin en çok yağmur yağan, en çok toprağın suyla buluştuğu yer Muğla ama ne yazık ki Muğla bu çağda bu devirde su getiremiyor.Büyükşehir’in yapması gerekiyor sonuç itibariyle su problemini çözmesi gerekiyor. Suyun en çok toprakla buluştuğu yerde susuzluk yaşanıyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.