MUĞLA’DA SU SAVAŞI

MUĞLA’DA SU SAVAŞI
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın MUSKİ suya yüzde 423 oranında zam yaptı demesi tartışmalara neden oldu. MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen...

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın MUSKİ suya yüzde 423 oranında zam yaptı demesi tartışmalara neden oldu. MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen “ Sanırım Fethiye Belediye Başkanı hesaplamayı yanlış yaptı. Sayın Saatcı’nın dediği gibi yüzde 423 oranında zam söz konusu değildir” dedi.

O Kadar Zam Söz Konusu Değil

MUSKİ Genel Müdürü Ülgen “Fethiye Belediye Başkanımız Sayın Behçet Saatcı geçtiğimiz günlerde yaptığı Basın Açıklamasında su fiyatları ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunmuştur.  Sayın Başkanımız hala Fethiye Belediyesi ile MUSKİ fiyatlarını karşılaştırmaya, “Fethiye de su fiyatları eskiden bu kadardı şimdi şu kadar” gibi demeçler kullanarak halkımızı galeyana getirici, yanlış bilgilerle ve süslü laflarla, kamu kurumu olan kuruluşumuzu kamuoyunda hedef göstermektedir. Sayın Saatcı’nın belirtmiş olduğu yüzde 423 oranında bir zam kesinlikle olmamıştır olamazda. Asgari ücret değerinde yani yüzde 33 oranında bir zam vardır” dedi.

Fethiye’den 40 Milyon Lira Borç Geldi

Ülgen “ MUSKİ’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına pay ödemesi nedeniyle, MUSKİ’nin yapılandırma sonucunda 1,1 milyar TL borcu vardır. Bu nedenle kurmumuz Türkiye’nin en borçlu 4. Belediyesi konumundadır. Sayın Saatcı’nın Fethiye Belediyesi’nin de MUSKİ’ye devrettiği borcun 40 Milyon TL olduğunu ve bu borcu da 2031 yılına kadar ödemek zorunda olduğumuzu, Fethiye’de susuz yerlerin olduğu 3 yer hariç hiçbir yerde kanal altyapısı ve arıtma tesisinin olmadığını ve yatırım ihtiyaçlarını da ifade etmesi gerekiyordu. Tüm bu giderlerin su tarifeleri belirlenirken, suyun maliyet fiyatlarını artırmakta olup su tarifesinin nasıl belirleneceği 2560 sayılı Kanunda net bir şekilde belirtilmiştir” dedi.

Fethiye Belediyesi Devir Teslim Yapmadı

MUSKİ Genel Müdürü Ülgen “ Bizlerin Valiliğimize ve Fethiye Belediyemize defalarca müracaat ettiğimiz konular var. Mesela Fethiye Belediyesi zamanında kanal tıkanıklıklarını açan ve vaktör olarak adandırılan araç Devir Tasfiye Komisyonuna bildirmeyerek MUSKİ’ye verilmesi gerekirken araç Fethiye Belediyesi’nde kalmıştır. Bu aracın devredilmemesi nedeniyle kurumumuz 5 defa vaktör aracı kiralama yöntemine gitmiş ve bütçesinden 260.000 TL para çıkmıştır..  Ayrıca FESKİ tarafından kullanıldığını halkımızın da çok iyi bildiği 2 adet pikap, su kanalizasyon idarenizce kullanılan depo,  arıza ekiplerinin konuşlandığı bina ve atölyeler vb. Araç ve binaların kurumumuza devir edilmemesinden dolayı araç alımı, bina kira giderleri gibi gider kalemlerimizin artmasına sebep olmuştur. Keşke sayın başkanımız bunları da neden devir tasfiye komisyonuna bildirmediğini belirtseydi.   Bu para MUSKİ’den dolayısıyla halkın cepinden çıkan paradır ve her biri bir gider kalemidir. Parkların sulaması, hayır çeşmeleri gibi yerlerde kullanılan suların ücretlendirilmemesi halinde kullanılan bu suların bedelini tüm halk ödemek zorunda kalacaktır” dedi.

Bu haber toplam 4175 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.