Muğla’da teröre lanet yağdı

Muğla’da teröre lanet yağdı
Şırnak’ın Beytüşşebap merkezinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda 10 askerimiz şehit düştü. Şehit düşen 10 askerden birisinin...

Şırnak’ın Beytüşşebap merkezinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda 10 askerimiz şehit düştü. Şehit düşen 10 askerden birisinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu öğrenildi. Muğla’da siyasi partiler, odalar ve sivil toplum örgütleri yaşanan terör saldırısını kınadı.

Belediye Başkanı Osman Gürün

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan10 asker için bir taziye mesajı yayınladı.

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün mesajında “Terör örgütü PKK tarafından dün düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerimiz için büyük üzüntü duymaktayız. Mehmetçiklerimizden birinin Köyceğiz ilçemizden olması ise üzüntümüzü daha da arttırmıştır. Köyceğiz Yangı Köyü’nden Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın ailesi ve şehit olan bütün askerlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.” dedi.

Başkan Gürün ayrıca, “Ülkemizdeki huzur ortamını bozmaya çalışan acımasız terör örgütünün düzenlediği hiçbir saldırı milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yetmeyecektir.” Açıklamasını yaptı.

Ak Parti Muğla İl Başkanı

Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk yayımladığı mesajla, meydana gelen terör saldırılarını kınadı.İl Başkanı Öztürk, mesajında, "Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne dün gece kalabalık PKK'lı grubunun askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında 10 askerin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandığını üzüntü ile öğrendik. Saldırıda Köyceğiz Yangı’dan AK Parti Köyceğiz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Uysal’ın yiğeni Asteğmen Burak Erdi Uysal’da şehit olarak hayatını kaybetti. Hain örgüt tarafından gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyoruz. Yüce Türk Milleti’ni bu hain saldırılarla yıldıracağını, birlik ve beraberliğimizi bozabileceğini düşünen zihniyet hiçbir zaman emeline ulaşamayacaktır. Yüreğimizi dağlayan bu terör saldırısına verilecek cevap, milletimizin tek yürek olarak birlik ve beraberliğini ortaya koyması, provokasyonlara fırsat tanımadan kardeşçe yaşamaya ve birlikte ülkemizin refahı için çalışmaya devam etmesi ve sağduyumuzu korumak olacaktır. Üzücü saldırıda hayatını kaybeden bütün askerlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine ve Türk ulusuna Başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz" dedi.

Ak Parti Muğla İlçe Başkanı

Ak Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi  "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman Mehmetçiklerimizi hain eylem sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum; kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir” dedi.

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.