Muğla'da Tıp Bayramı kutlandı

Muğla'da Tıp Bayramı kutlandı
Muğla’da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Armağan Mantaroğlu Erol, Muğla Sağlık İl Müdürü...

Muğla’da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Armağan Mantaroğlu Erol, Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekini ziyaret etti. Öte yandan Tabipler Odası Muğla Şubesi ise hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Etkinliklerde ortak mesaj ise sağlık sektöründeki şiddetin sona ermesi oldu.

AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Armağan Mantaroğlu Erol, STK Komisyonu Başkanı Hatice Güleç ile birlikte yanındakiler 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin’i ziyaret etti. İl Müdürü Tekin ile görüş alışverişinde bulunan Erol ve yanındakiler sağlıkta şiddetin sona ermesi temennilerinde bulundular.

Sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Erol, “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın en önemli hedefidir. Hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür” dedi.

Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, “Son dönemlerde sağlıkta şiddetten dolayı sağlık çalışanlarımız zor şartlar altında çalışmakta. Böyle bir gün ise sağlık çalışanlarının birlikteliğini ortaya koymaktadır. Bizim için çok önemli bir gün bugün ile birlikte sağlıklı ve güvenilir yeni günler temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘14 MART ÖFKE İÇİNDE KUTLANIYOR’

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapan Tabipler Odası Muğla Şube Başkanı Murat Akgül, “Sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışma hakkını güvence altına alacak düzenlemeler ile sağlık ortamlarının şiddetten arındırılması için Türk Tabipler Birliği tarafından hazırlanan öneri doğrultusunda Türk Ceza Kanun’da gerekli değişiklik yapılmalıdır. Hekimleri ve sağlık çalışanlarını kamuoyu ve hastalar nezdinde küçük düşürücü tutum ve söylemlere son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.