Menteşe İlçesinde yaşayan vatandaşlar, deprem anında yaşadıklarını Muğla Gazetesi muhabirlerine anlattı.
Muğla ve ilçelerinde panik ile yüksekten atlama sonucu yaralanan 69 vatandaştan 14'ünün tedavileri evlerinde yapıldı, 8 kişinin tedavileri ayakta yapılarak taburcu edildi, deprem esnasında balkondan atlayarak yaralanan 46 kişinin tedavileri acil servislerde devam ediyor.

Site-6
14 yaşındaki Afranur, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmaris açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin, çevre illerden de hissedildiğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya, depremle ilgili Muğla Valiliği koordinasyonunda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına devam ettiğine işaret ederek "İlk belirlemelere göre şehir genelinde yerleşim bulunan binalarda bir yıkım söz konusu değildir. Depremde Fethiye'de panikatak nedeniyle 14 yaşındaki Afranur Günlü isimli kızımız hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.
69 Kişi Yaralandı
Muğla ve ilçelerinde panik ile yüksekten atlama sonucu yaralanan 69 vatandaştan 14'ünün tedavilerinin mahallinde yapıldığını aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:
8 kişinin tedavileri ayakta yapılarak taburcu edilmiştir. 46 vatandaşımızın tetkik ve tedavileri acil serviste devam etmektedir. Hayatını kaybeden Afranur evladımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

A W469318 01
Olumsuzluk Tespit Edilmedi
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ise Marmaris açıklarında saat 02:17'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında AFAD ve ilgili kurumlar tarafından yapılan saha taramalarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilemediğini söyledi.
Vali Akbıyık, Muğla genelinde yerleşim bulunan binalarda bir yıkım söz konusu olmadığına işaret ederek, “Yaşanan deprem sonrasında Enerji arzında ve altyapısında, Doğalgaz arzında, içme suyu ve kanalizasyon altyapısında genel hayatı etkileyecek bir olumsuzluk yaşanmadı” bilgisini verdi.

Deprem Gecesi Yaşadıklarını Anlattılar

Muğla’nın Menteşe İlçesinde yaşayan vatandaşlar, Marmaris açıklarında saat 02:17'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.8 büyüklüğündeki deprem esnasında yaşadıklarını Muğla Gazetesi muhabirlerine anlattılar.
Muğla'da Deprem Korkuttu: Vatandaşlar Yaşadıklarını Anlattı

Muğla’da meydana gelen ve paniğe neden olan depremin ardından vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları Muğla Gazetesi’ne anlattı. Depremin şiddetiyle birlikte sokaklara dökülen vatandaşlar, endişelerini ve tepkilerini dile getirdi.

Ali Aktaş: "Nereye kaçacağımı şaşırdım"
Depremin ardından ne yapacağını bilemediğini söyleyen Ali Aktaş, “Nereye kaçacağımı, ne yapacağımı şaşırdım. Küresel güçlerin yaptığı bir şey mi, ondan mı oluyor bu depremler diye düşündüm. Yetkililere sesleniyorum; muhalefet olun ama aynı zamanda iktidar olun, birleşin de bu ülkenin ve bu insanların yararına bir şeyler yapın,” diyerek hem korkusunu hem de çağrısını dile getirdi.
Koray Hükkamoğlu: "Bu güne kadar yaşadığım en büyük depremdi"
Depremin şiddetine dikkat çeken Koray Hükkamoğlu ise, “Bu güne kadar yaşadığım en büyük depremdi diyebilirim. Korkutucuydu. Dışarıya çıktım ama artık bu tür olaylara alışmamız gerektiğini düşünüyorum,” dedi.
Sevimcan Palabıyık: "Panik atak geçirdim, 3 saat dışarıda bekledim"
Deprem anında kararsız kaldığını belirten Sevimcan Palabıyık, “Kalksam mı yatsam mı bilemedim. Panik atağım olduğu için üç saat boyunca dışarıda bekledim. İçeriye girersem tekrar deprem olur diye çok korktum,” diyerek yaşadığı tedirginliği aktardı.
Nazif Baş: "Kirişlerin altına saklandım, torunum korkmasın diye uyandırmadım"
Nazif Baş ise, “Kirişlerin altına saklandım. Torunum korkar diye uyandırmak istemedim. Balkondan insanlara baktım, dışarı çıkmışlar mı diye kontrol ettim. Deprem yaklaşık 10 saniye sürdü. Muğla’da çok sık deprem oluyor. Cep telefonundan baktım 6.6 diyenler oldu, haberlerde ise 5.8 geçti. Hangisi doğru bilemiyorum,” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.
Saffet Ceylan: "Depreme dayanıksız binalar büyük risk"
Deprem anında büyük korku yaşadıklarını söyleyen Saffet Ceylan, “Bayağı bir korku yaşadık. Dışarıya çıktık, 5-10 saniye sürdü. Allah’ın takdiri dedik, ne yapalım. Ancak depreme dayanıksız binaların %80 olduğunu düşünüyorum, sadece %20’si dayanıklıdır,” ifadeleriyle kentsel yapı stoğuna dikkat çekti.
Muğla’da yaşanan bu sarsıntı bir kez daha deprem gerçeğini ve yapı güvenliğinin önemini gündeme getirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ise Merkez üssü Marmaris'e yaklaşık 10 kilometre mesafede olan ve Marmaris genelinde hissedilen 5.8 büyüklüğündeki depremin büyük bir endişe yaşattığına işaret ederek, şunları ifade etti:
“Şu ana dek belediyemize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tüm birimleriyle sahada ve tam teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu gibi anlarda en büyük gücümüz, birlik ve dayanışmamızdır .Hepimize çok geçmiş olsun”
Marmaris'te Kriz Masası Kuruldu, Saha Taramaları Devam Ediyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün gece 02.17’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD koordinesinde yaklaşık 230 personel sahaya çıkarak ilçe genelinde tarama çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre yıkım ya da risk oluşturan bir yapı tespit edilmedi.
Bir evde çatlak oluştuğu yönündeki ihbar üzerine ilgili adreste de denetim yapıldı. Depremin ardından Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya başkanlığında kriz masası kuruldu, toplantı yapıldı.
14 Yaşındaki Afranur, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı
Marmaris açıklarında dün gece saat 02.17’de meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem Muğla ve çevre ilçelerde şiddetli şekilde hissedildi. Fethiye’de de hissedilen deprem sonrası heyecanlanarak panik atak geçiren 14 yaşındaki Afranur Günlü, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Günlü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Whatsapp Image 2025 06 03 At 12.10.32
Depremde hayatını kaybeden 14 yaşındaki Afranur Günlü, Fethiye’nin Eldirek Mahallesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Bodrum’un Sevilen İsmi Uçuruma Yuvarlanarak Hayatını Kaybetti
Bodrum’un Sevilen İsmi Uçuruma Yuvarlanarak Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 06 03 At 12.10.33 (1)
Cenaze Törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaşamını kaybeden Afranur’un yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Whatsapp Image 2025 06 03 At 12.10.30 (1)
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yaşamını kaybeden 14 yaşındaki Afranur’un ailesine taziyelerini iletti. Vali Akbıyık, Afranur’un cenazesini omzunda taşıdı ve mezarına toprak attı.
Vali Akbıyık, Afranur’un Babası Önder Günlü’ye Afranur’un vefatından dolayı çok üzüldüğünü söyleyerek sabırlar diledi.

Muhabir: BERİL BAŞ