Muğla'da Zurna Festivali

Muğla'da Zurna Festivali
Türkiye’de ilk kez Zurna Festivali Muğla’da düzenlendi. Muğla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale yerli ve yabancı toplam 17 zurna...

Türkiye’de ilk kez Zurna Festivali Muğla’da düzenlendi. Muğla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale yerli ve yabancı toplam 17 zurna ustası katıldı. Zurna festivalini yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Muğla’da düzenlenen Uluslararası Zurna Festivaline, Muğla, Aydın, Manisa, Artvin, Erzurum, Kırşehir, Kırklareli, Trabzon, Gaziantep, Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, İngiltere, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 17 zurna sanatçısı katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Muğla Uluslararası Zurna Festivali ile bir ilki gerçekleştirdik. Kültürümüzün en önemli değerlerinden olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli olan bu etkinliğe birbirinden değerli zurna üstatları katıldı. Muğla sevgi, barış ve hoşgörü kenti. Muğla'dan bütün coğrafyaya müzikle, sanatla, kültürle dostluk ve barış mesajları veriyoruz. Çünkü Muğla sevginin, hoşgörünün ve güler yüzün hakim olduğu bir kent" dedi.

Zurna üstatları Halil Çokyürekli, Ertan Tekin, Tibet Var, Naci Peri, Ömer Parlak, Tevfik Karalar, Hasan Çakan, Veli Akay, Mesut Külahlı, Metin Öğe, Ömer Altuntaş, Ermenistan'dan Vardan Hovanissian, Yunanistan'dan Christos Karakostas, Bulgaristan'dan Samir Kurtov, Azerbaycan'dan Shırzad Fataliyev, İngiltere'den Hussein Zahawy, Fransa'dan Ellenore Fournıau, orkestra eşliğinde Türkiye ve dünyadan çeşitli eserleri zurna ile seslendirdi.

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.