Muğla’dan Halep’e Yardım Tırı

Muğla’dan Halep’e Yardım Tırı
SİNAN BOYACI  -  Muğla Ak Parti İl Başkanlığı ve Hayrat Yardım Vakfı iş birliğiyle Suriye'nin İdlib ilindeki çadır kentinde yaşayan Haleplilere...

SİNAN BOYACI  -  Muğla Ak Parti İl Başkanlığı ve Hayrat Yardım Vakfı iş birliğiyle Suriye'nin İdlib ilindeki çadır kentinde yaşayan Haleplilere 2 adet yardım tırı yola çıktı. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete “Mazlum ve mağdur Halepli kardeşlerimiz için oluşturduğumuz iki tır yardım malzemesini göndermek üzereyiz. Öncelikle bu yardımların toplanmasına destek veren başta Türkiye diyanet vakfına gençlik kollarımıza ilim yayma cemiyeti, memur sen Yeşilay derneklerimize hassetenfedakar Muğla halkına teşekkür ediyorum. Hayrat yardım olarak bu göndermiş olduğumuz 959 ve 960. Tırlar. Muğla olarak geçen hafta Fethiye ve Marmaris’ten 6 tır gönderdik. Menteşe olarak kış şartlarının ağırlaştığı Suriye’deki çadır kentlere 2 tır  kömürü ise yine geçen hafta gönderdik. Hedefimiz Türkiye genelinde son yirmi günde bin tır çıkarmak idi hamdolsun bu sayıyı inşallah aşıyoruz” dedi. Hayrat Yardım Vakfı Başkanı “ Dün sadece Kahramanmaraş’tan 47 tır çıkardık. Yarın inşallah denizliden 50 tır çıkaracağız.

Bu yardımları zalimlerin bombardımanı altındaki Halep’ten kaçan ve Suriye’de sınıra yakın bölgede İdlipteki kardeşlerimize ulaştıracağız. Şu an sınırın öbür tarafında 23 depo ofisimiz var. 112 gönüllümüz burada yardımları 35 çadır kente ulaştırıyor. Günde 70 bin ekmek üreten Cerablus ve İdlibte iki fırınımız faaliyetine devam ediyor. Ayrıca 14 konteynır konserve et dağıtımı yapıldı. 62 adet su kuyusu açıldı. iki büyük okul 10 tane çadır okul açtık. Yetim çocuklardan oluşan 54 hafızlık kursumuzda 1250 hafızımız var. Yurt içinde Suriyelilere yönelik olarak Gaziantep’te 1500 kişilik iki okul, Şanlıurfa’da bir imamhatip lisesi,Kahramanmaraş’ta bir erkek bir kız lisesi, bir ilkokul açtık. Türkiye genelinde binlerce aileye ise yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu yardımların yapılmasına vesile olan Muğla halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 699 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.