Muğlalı Araç Sürücüleri Sigara Yasağına Tepkili

Muğlalı Araç Sürücüleri Sigara Yasağına Tepkili
SİNEM KARAKAYA- Araç içerisinde sigara içen ve direksiyon başında telefonla konuşan sürücülere 153 TL idari para cezası kesildi.2013 yılında 4207 sayılı...

SİNEM KARAKAYA- Araç içerisinde sigara içen ve direksiyon başında telefonla konuşan sürücülere 153 TL idari para cezası kesildi.2013 yılında 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun’da yapılan değişiklikle hususi araçların sürücü koltuklarında da sigara içilmesine yasak getirilmişti. Muğla merkez ve ilçelerde polis ekipleri ilk kez araç sürücülerine yönelik sigara denetimi yaptı.Konuyla ilgili yaptığımız sokak röportajında vatandaşlar bu durumdan oldukça şikâyetçi.

“Dumansız Araç Uygulaması” kapsamında polis ekipleri direksiyon başında sigara içen sürücülere 153 TL ceza kesti. Konuyla ilgili Muğla Gazetesi olarak sokak röportajı yaparak vatandaşların ne düşündüğünü sorduk. Muğlalılar sigara yasağına oldukça tepkili.

Araç içinde sigara içilmesine ceza uygulanmasının gereksiz olduğunu söyleyen vatandaşlar; “Bir şekilde içilir o sigara. Yüksek bir şekilde karşıyız bu olaya. Sonuçta herkesin şahsi aracı ve herkes istediği gibi davranabilmeli tabi içinde çocuk yoksa. Araçta çocuk olanlar zaten sigara konusunda hassaslar. Çok saçma bir uygulama kısa yolda hadi neyse uzun yolda nasıl içmeyelim. Kesinlikle karşı çıkıyoruz bu yasaya. Araç içi özel alan. Özel hayatımızda mı olmasın?” diyerek tepki gösterdi.

Bu haber toplam 645 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.