Muğla’lı Bakan Olsa..?

Muğla’lı Bakan Olsa..?
Sn.Kayacık sosyal medyada sınava girip yazılıda 84, mülakatta 34 puanla elenen genç kardeşimizi gündeme getirmiş. Muğla’lı bürokrat, Muğla’lı...

Sn.Kayacık sosyal medyada sınava girip yazılıda 84, mülakatta 34 puanla elenen genç kardeşimizi gündeme getirmiş. Muğla’lı bürokrat, Muğla’lı Bakan’a ihtiyaç olduğunu, bununla sorunun çözüleceğini belirtmiş.

Son derece iyi niyetli. Yardımcı olmak, istihdama katkıda bulunmak, bir hemşerimizin iş sahibi olmasına katkı sağlamak amacıyla.

Ancak gelin görün ki bunların tamamı gerçekleşmiş olsa bile zihniyet değişmedikçe gerçekleşmesi zor, hatta imkansız.

Yıllarca önce Üniversitelerde çalışan özel güvenlik çalışanlarının varolan sorunlarını çözmek için Türkiye’deki tüm üniversitelerin güvenlik görevlisi temsilcileri toplanıp TBMM gittiler. Muğla’da dahil buna. Gitmeden önce Muğla Milletvekilleri ile temasa geçmişlerdi. Ankara’ya vardıklarında doğu illerinden gelen güvenlik görevlilerini kendi Milletvekilleri karşılayıp aldırırken, Muğlayı temsilen giden güvenlik görevlilerini Muğla  Milletvekillerine ulaşamadılar.

Sonuçta Muğla’dan giden temsilcileri doğu illerinden 2 milletvekili karşılıyor, sorunlarını dinliyor. Özetle bu sorun, bugünün sorunu değil.

Hangi siyasi partinin vekili olursa olsun “benim adamım değilse dinlemem” mantığı ile hareket ediyorsa bunu çözmek çok zor.

******      ******      ******      ******

Muğla’da ilçe ve il danışmaları yapılmakta.

İlçe danışmaların, il danışmaların amacı ne?

Neden yapılır?

Nasıl yapılmalı?

Yöntem  ne olmalı ki gerçekten işimize yarasın?

Kimler katılmalı?

Daraltılmış mı olmalı?

Bu sorulara cevap aranmalıdır.

Yoksa bugün yapılan gibi.

Toplam 40-50 kişiyi geçmeyen kilit isimlerle ilçe ve il danışmaları yapılırsa, siyasete katkı sağlayan kişiler yok sayılırsa ve bu seçilen, temel alınan 40-50 yerel siyasetçi nereye ne kadar ulaşabilir?

Bakıyorsunuz ilçe danışma  yapılıyor, oda ayda bir kez. Daraltılmış il ve ilçe danışmalar, 40-50 kişiyle Divan Başkanlığı ve üyeleri sürekli aynı kişiler.

Divan üyeleri ilçe danışmada farklı görüşleri dinleyip,raporlar tutup il başkanlığına, İl Başkanlığı ise il danışmada ilçeden gelen ilçe danışma raporlarını özetleyerek il danışmaya katılanlara sunar.

İl danışmada da farklı düşünceleri rapor alarak parti genel merkezine bildirirler.

Muğla’da uygulama böyle mi? Hayır.

40-50 kişi içinden, divan başkanı, görüş bildirenler, karar verenler hep aynı kişiler, aynı nakarat.

Onun için derim ki Sn.Kayacık söylediklerinize önce yerel siyasetciler inanmalı. Zihniyet değişikliğine ihtiyaç var.

 

Bu haber toplam 610 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.