Muğla’nın 5.9 milyon metrekaresi yabancıların

Muğla’nın 5.9 milyon metrekaresi yabancıların
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da yabancılar gayrimenkul zengini oldu. Muğla il genelinde yaşayan 20 bin 657 yabancı toplam...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da yabancılar gayrimenkul zengini oldu. Muğla il genelinde yaşayan 20 bin 657 yabancı toplam 5.9 milyon metrekare taşınmaza sahip. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlakçılar Derneği Başkanı Ziya Ercan “ Mülk satışlarında yabancılar ilin yüz ölçümünün ancak yüzde 10’luk bölümüne sahip olabilecek” dedi.

Sahil kentleri yabancıların gözdesi

Yabancılar Muğla bölgesinde turizm merkezlerine büyük ilgi gösteriyor. Yabancılar en çok mülkü Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi turizm merkezlerinde alıyor. Muğla il genelinde 20 bin 657 yabancının mülkü bulunuyor. Muğla il genelinde 5.9 milyon metrekare taşınmaz yabancılara ait. Emlakçılar ise yabancılara mülk satışlarında değişikliğin yasallaşmasından sonra mülk satışlarının artacağını umuyor.

Yüz ölçümünün yüzde 10’nuna kadar alabiliyorlar

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlakçılar Derneği Başkanı Ziya Ercan “ Mülk satışlarında yabancılar ilin yüz ölçümünün ancak yüzde 10’luk bölümüne sahip olabilecek. Yabancılara mülk satışına ilişkin tasarının yasalaşmasıyla yabancılara mülk satışında ciddi artış yaşanacaktır. Dünya’nın her yanından yabancılar Türkiye’den gayrimenkul almak için sıraya girecektir. Ancak satış yapılırken bazı şartlar söz konusu olacak. Yabancılara mülk satışında, satış yapılan ilin arazi ölçümü bakımından yüzde 10'luk bölümü geçilemeyecek. Ayrıca yabancılar Milli Savunma Bakanlığı tarafından 'özel güvenlik alanı' ilan edilen alanları satın alamayacaklar" dedi.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.