MUĞLA'NIN HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

MUĞLA'NIN HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Hac ibadetini yerine getirmek üzere Menteşe’den yola çıkan 26 Hacı adayı, Muğla İl Müftülüğü binası önünden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları il müftülüklerince düzenlenen törenlerle uğurlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, Muğla İl Müftülüğü koordinesinde Muğla’dan “Dalaman 1. Kafile” de toplam 173 hacı adayı, Hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıktı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinden 26 hacı adayı ve kafile başkanı Bodrum İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı ile birlikte 5 görevli kutsal topraklara gitmek için Dalaman Havalimanına yolcu edildi.

Muğla İl Müftülüğü binası önünde düzenlenen uğurlama törenine hacı adaylarının ailelerinin yanı sıra; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Muğla İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Özden İşler ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül katılım sağladı.

Kırkbirevler Camii İmamı Yadigâr Ceylan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı günün anlam ve önemine binaen konuşma yaparak, dua etti.

İl Müftüsü Çapçı konuşmasında, “Kime Kabe nasip olsa, hüda rahmet eder. Kişi sevdiğini hanesine davet eder. Ne mutlu sizlere. Rabbim yolculuğunuzu mübarek eylesin. Rabbim gitmeyenlere de en kısa zamanda gitmeyi nasip eylesin. Gitmeyenlere de tekrar, tekrar gitmeyi nasip eylesin. Hür ve aziz olan mescidi Aksa’da Fetih namazı kılmayı bu şanlı orduya, bu asil ve necip millete lütfeyle yarabbi. Yoluna gücü yetenlerin Kabe’yi Hac’etmesi Allah’ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. İslam 5 temel esas üzerine bina edilmiştir. Sizler temel esaslardan biri olan Haz görevini yerine getiriyorsunuz. Sizleri dualarla uğurlayacağız. Rabbim kutsal mekânlarda yapacağınız dualarınız kabul eylesin. Hacılar, Allah’ın elçileridir, Allah’ın misafirleridir. Bizlerin de selamını götürün lütfen. Yapmış olduğunuz dualarda bizleri, devletimizi, ülkemizi hatta bütün insanlığın huzur saadeti için lütfen dua edin. Birlik beraberlik, kardeşlik çerçevesinde yaşamayı, dünyamızda barışın, esenliğin, huzurun daim olması noktasında dualarınıza talibiz. Rabbim kabul eylesin, hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Çapçı’nın konuşmasının ardından İl Müftülüğü Şube Müdürü ve İl Gençlik Koordinatörü Mehmet Kurumahmut tarafından yapılan duanın ardından, hacı adayları ile fotoğraf çekimi yapıldı.

Aileleriyle vedalaşan hacı adayları gözyaşlarıyla kutsal topraklara gitmek için uğurlandı.

-GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.