Muğla'nın hemşehrisiyim

Muğla'nın hemşehrisiyim
Bosnahersek'ten Türkiye'ye dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ayağının tozuyla bir dizi incelemeler ve açılışlar için gece saatlerinde Muğla'ya...

Bosnahersek'ten Türkiye'ye dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ayağının tozuyla bir dizi incelemeler ve açılışlar için gece saatlerinde Muğla'ya geldi.Eşi ile birlikte Muğla'ya gelen ve Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde geceyi geçiren Bakan Davutoğlu, Muğla'da vatandaşlar tarafından sevgş gösterisi ile karşılandı. İlk olarak Muğla Valisi Fatih Şahin'i makamında ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Muğla'nın Türkiye için önemli bir il olduğunu söyledi. Muğla'nın 3 milyon yabancı turisti ağırladığına dikkati çeken Davutoğlu, "Cennet yurdumuzun cennet köşesi Muğlamızı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dün gece geç vakitlerde Bosna Hersek ziyaretimizi tamamlayarak Saraybosna'dan Muğla'ya geldik. Muğla'da gördüğümüz misafirperverlik nedeniyle tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Türkiye'nin ve Türk halkının misafirperverliği denilince akla Muğla gelir. Muğla'da yaklaşık 3 milyon misafiri ağırlıyoruz. Muğla'nın yaz ve kış nüfusu arasında yaklaşık 1 milyonluk bir farklılık söz konusu oluyor. Dolayısıyla Muğla hem ülkemizin değişik köşelerinden vatandaşlarımızı hem de dünyanın her köşesinden misafirlerimizi ağırlıyor. Bu bakımdan Dışişleri Bakanı olarak Muğla'ya teşekkürü bir borç biliyorum'' diye konuştu.

Bakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Muğla yılda 3 milyon turisti ağırlıyor. Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi önemli bir turizm merkezi olan Muğla’nın Türk ekonomisine katkıları yadsınacak derecede az değil. Ben kendimi Muğlalılar kabul ederse, kendimi Muğla milletvekili, Muğla’nın bakanı olarak arz ediyorum. Muğlalıların hemşehrisi olarak görüyorum. Çünkü özellikle yaz sezonunda Bodrum’da önemli toplantılar gerçekleştirdik” dedi. Daha sonra Muğla Valisi Fatih Şahin, Bakan Davutoğlu'na Muğla evlerini konu alan yağlı boya tablo hediye etti. Ziyarete AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, Belediye Başkanı Osman Gürün ve bazı bürokratlar da katıldı.

Muğla Valiliği ziyaretinin ardından Muğla Üniversitesi'ni ziyaret eden Bakan Davutoğlu, burada İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi, Sıtkı Koçman Yabancı Diller erk ve hizmet binaları ile Muğla Üniversitesi camisinin temelini attı. Muğla Üniversitesi’nin bulunduğu yerleşkenin insanı cezbettiğini belirten Bakan Davutoğlu, “Muğla’da okuyan öğrenciler çok şanslı. Yemyeşil bir alanda, çevresi ağaçlarla çevrili bir mekanda okuyorlar. Bu üniversitenin kıymetini bilin. Ben Dışişleri Bakanı olarak Muğla Üniversitesi’ne her türlü katkıyı verme sözü veriyorum. Bir akademisyeni en fazla heyecanlandıran yeni binaların hizmete girmesidir. Ben de bir akademisyen olarak şu anda yeni ek hizmet binalarının açılışını yapmaktan dolayı heyecanlıyım. Muğla Üniversitesi bu yıl 20. Kuruluş yılını kutluyor. Bir üniversite için bu çok da yaşlı değil, genç bir üniversite. Fakat 20 yılda 25 bin öğrenciyi ağırlamak çok önemli. Açılışı yapılacak yeni ek binalar, yeni bir imkan, yeni öğrenciler demek. Buradan Muğla Üniversitesi’nin fiziki mekan olarak katkıları olan Rahmetli Sıtkı Davut Koçman’a, eşine ve yine rahmetli oğlu Ali Koçman’a Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.