Muğla’nın ikinci Yaşlı Yaşam Evi Seydikemer’de Açılıyor

Muğla’nın ikinci Yaşlı Yaşam Evi Seydikemer’de Açılıyor
Bakıma muhtaç yaşlı veya engellilerin ev ortamlarında bakımlarını sürdürmek maksadıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygulamaya konulan Yaşlı...

Bakıma muhtaç yaşlı veya engellilerin ev ortamlarında bakımlarını sürdürmek maksadıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygulamaya konulan Yaşlı Yaşam Evlerinin 2’incisi Seydikemer’de açılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeni hizmet politikası kapsamında yaşlıların yaşam standartlarını yükseltmek ve ev ortamında bakımlarının sağlanması için 2013 yılında bazı pilot bölgelerde Yaşlı Yaşam Evi Projesini hayata geçirdi. Uygulamada sağlanan başarının ardından Muğla’da da ilki Fethiye’de kurulan Yaşlı Yaşam Evi’nin ikincisi Şubat Ayı’nda Seydikemer’de açılıyor.

BAŞKAN GÜMÜŞ Ve AKKUZU İNCELEDİ

Seydikemer’de önümüzdeki ay açılacak Yaşlı Yaşam Evinin son halini yerinde incelemek için Seydikemer’e gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Ecz. Salih Gümüş ile birlikte çalışmaları inceledi. Başkanlık makamında gerçekleşen kısa görüşmenin ardından  binada inceleme yapan Başkan Vekili Gümüş ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu’yu Fethiye Huzurevi Müdürü Adem Güngör bilgilendirdi

Yaşlılar Komşu Edinecek

6 kişinin barınacağı Yaşlı Yaşam Evi ile ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Bakanlığımızın özellikle son yılardaki hizmet politikası, yaslıları ve engellileri ev ortamında bakmak, yaşamlarını sürdürmek. İlimizde daha önce ilk olarak Fethiye ilçemizde yaşam evi açılmış, şu anda ikincisi Seydikemer’de;  yakın zamanda faaliyete geçmiş olacak. Burada yaş grubu olarak huzur evi yaşlılarından 60 yas ve ustu; kendi hizmetini görebilen,  ev ortamında komsularla iç içe hayatlarını devam ettirecek… Önemli olan toplumla iç içe olması gündelik hayatlarını bu şekilde ev ortamında sürdürmesi. Huzur evlerimizde yaşlılarımız huzurlu mutlu ancak, ev ortamında daha da mutlu olacaklarına inanıyoruz. bu vesile ile Seydikemer ilçemiz ilk yaşlı yasam evini yakın zamanda faaliyete geçiriyoruz, Başkanımızın da desteği ile” dedi.

Vaatlerimiz Bir Bir Hayata Geçiyor

Yeni ilçe Seydikemer’de eksik birkaç kurumun da bir bir hizmete geçtiğini vurgulayan Seydikemer Belediyesi Başkan Vekili Ecz. Salih Gümüş, AK Parti olarak 1 Kasım’dan önce verdikleri tüm sözleri ülke ve yerel bazda yapmaya devam etiklerini kaydederek, “ 1 Kasım seçimlerinden önce söz verdiğimiz gibi birer birer yapmaya devam ediyoruz yaşlı bakım evi ikincisi açılıyor Ak Parti söz verdiği gibi yapıyor, yapmaya devam edeceğiz inşallah. Seydikemer’e hayırlı olsun” dedi.

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.