MUĞLA’NIN İLK MİLLET BAHÇESİ’NDE SONA GELİNDİ

MUĞLA’NIN İLK MİLLET BAHÇESİ’NDE SONA GELİNDİ
Yatağan ilçesinde yapımı süren Millet Bahçesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Kısa süre içerisinde tamamlanarak Yatağanlıların hizmetine sunulacak olan tesiste, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yatağan’da yapımı süren Millet Bahçesi’nde sona gelindi.

Yeşilin her tonunu içinde barındıracağı bitki ve peyzajı ile Yatağan ilçesine yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi, içerisinde sosyal donatı alanlarıyla, yeşiliyle, Millet Kıraathanesiyle, yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.
Proje içerisinde çocuklar için içerisinde dört farklı noktada toplam 895 metrekarelik oyun alanı, 96 metrekarelik alanda spor alanları, basketbol-voleybol ve tenis sahası, koşu yolu-bisiklet yolu parkuru dinlenme alanı ve diğer donatılar yer alacak.
Vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatıların yer alacağı millet bahçesinde zeytinlik alanı, peygamber çiçekleri ve bitki bahçeleri ile daha çok yeşille buluşacak vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.

“YATAĞANLI HEMŞEHRİLERİMİZ, HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Yaklaşık 13 milyon liraya mal olacak yatırımdaki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Muğla-Aydın karayolu üzerinde çok güzel bir konumda inşası süren Millet Bahçesi’nde incelemeler gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla birçok il ve ilçede Millet Bahçeleri yapıyoruz. Muğla’daki ilk Millet Bahçesi de Yatağanımızda yapılıyor. Bu noktada, bu sürecin takipçisi olan Yatağan Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’e ve İlçe Başkanımız Ali Tekin’e ayrıca teşekkür ediyorum. İhalesinin yapılmasının hemen ardından başlayan çalışmalar harıl harıl devam ediyor. Muğla’ya ve Yatağan’a çok yakışacak bir projeye katkı sağladığımız için de çok heyecanlıyız. Yatağan’a ve Muğla’ya kazandırdığımız bütün projelerimizde bizlerden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu proje bittiğinde, doğasıyla ve yeşilliğiyle, şehir içerisinde şehir yaşantısından uzaklaşma şansı yakalamış olacağız. Yörenin önemli tarım ürünlerinden zeytininden tutun, bölge tabiatının önemli bir parçası olan kızılçamına kadar birçok farklı ağacı bünyesinde barındıracak olan Millet Bahçemiz, hemşehrilerimizin hoşça vakit geçireceğiz bir yer olacak. Yatağanlı ve Muğlalı hemşehrilerimiz, her şeyin en güzeline layıktır. Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ün seçim sürecindeki önemli vaatlerinden biri de Millet Bahçesiydi ve kendileri bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. En kısa sürede de Millet Bahçesi’ni Yatağanlı hemşehrilerimizle buluşturacağız. Yatağanımıza ve Muğlamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“1,5 AY SONRA TAMAMLANARAK YATAĞANLILARIN HİZMETİNE GİRECEK”

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz de, yaklaşık 32 bin metrekare alan üzerine inşası süren Millet Bahçesi’nin Yatağan’a bir farklılık katacağının altını çizerek, “Muğla’nın ilk Millet Bahçesi’ni Yatağanımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki 1,5 aylık süreçte inşallah çalışmalar tamamlanarak, Millet Bahçesi’ni hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Hemşehrilerimizin birçok ihtiyacını karşılayacak çok güzel bir proje oldu. Millet kıraathanesinden kafeteryasına, basketbol sahası ve tenis kortundan yürüyüş yollarına, kamelyalarından çocuk oyun gruplarına kadar birçok güzelliği barındıran bir tesisi inşa ediyoruz. Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan’a, bu tesisin ilçemize kazandırılması noktasında ayrıca teşekkür ediyorum. Onun girişimleri sonucunda, Muğla’nın ilk Millet Bahçesi, ilçemize yapılıyor. Bu hizmetleri hemşehrilerimizle buluşturmamızda bizden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’a, AK Parti İl Başkanımız Kadem Mete’ye ve AK Parti İlçe Başkanımız Ali Tekin’e, hemşehrilerim adına sükranlarımı sunuyorum” dedi.

“YATAĞAN DEĞİŞİYOR, YATAĞAN GELİŞİYOR”

İlçe Başkanı Ali Tekin ise, “Daha önceleri Yatağan için hayal olan birçok proje, AK Belediyecilikle tanışan Yatağan’da olağan hale geldi ve Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz ile birlikte, şehrimize birbirinden güzel projelerle daha yaşanabilir bir şehir hüviyeti kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız da Yatağanımıza ayrı bir önem vermektedir. Onların da katkı ve destekleriyle hemşehrilerimizi birçok projeyle buluşturuyoruz. Yatağanımız için elimizden geleni yapıyoruz. Yatağan değişiyor, Yatağan gelişiyor. Durmak yok, yola devam” ifadelerinde bulundu

Bu haber toplam 2771 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.