Muğlaspor adalet istiyor

Muğlaspor adalet istiyor
3. lig yükselme playoff final maçında Emrespor takım kaptanı Serdar Öztan’ın doping kullandığının ortaya çıkmasını ardından Muğlaspor yönetimi...

3. lig yükselme playoff final maçında Emrespor takım kaptanı Serdar Öztan’ın doping kullandığının ortaya çıkmasını ardından Muğlaspor yönetimi hakkını aramaya başladı.

Muğlaspor Kulüp Başkanı Eminer İçten, Emrespor’lu oyuncu Serdar Öztan’ın doping kullandığının TFF tarafından tespit edildiğini belirterek, adalet istediklerini söyledi.

Kulüp Başkanı Eminer İçten, “TFF Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan ile görüştük, onlar yasal olarak futbolcuya gereken cezaların verildiğini ancak takım olarak yapılabilecek herhangi bir şeyin olmadığını bize söyledi” dedi.

Bu olayın çok iyi araştırılması gerektiğini savunan Eminer İçten, Emrespor’da başka futbolcularında doping kullandığı yönünde iddialar duyduklarını ancak bunları ispatlamanın zor olduğunu kaydetti.

Doping testi için çağrılan iki kişiden birinde doping çıktığını ve diğer futbolcularında kullanabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu anlatan İçten şunları söyledi:

“Ceza yönetmeliğine göre birden fazla sporcu doping alırsa kulüp ceza alıyor. Maç öncesi iki sporcu çağrılıyor ve bunun bir tanesinde ve oda takım kaptanı dopingli çıkıyor. Daha sonra araştırılıyor ve yasak maddeliyi veren kişinin de takım masörü olduğu tespit ediliyor. Böyle olunca diğer futbolcuların doping almama durumu nedir? Masörün takımda sadece bir futbolcuya doping vermesi mantığınıza alıyor mu? Bize göre mantığa aykırı bu. Bizim hakkımızın yendiğine inanıyoruz. Diğer futbolcularında doping aldığı kulağımıza geliyor. Ancak ispatlayamıyoruz. Kamuoyu bize inanıyor ve bir çok kişi doping aldı diyor.”

MASÖR VE TEKNİK DİREKTÖR İLİŞKİSİNİ ARAŞTIRACAĞIZ

Emrespor ile bağları kopan masör ile teknik direktör ilişkisinin ve diğer futbolcuların ilişkisini çözmek istediklerini ifade eden Başkan İçten, “ Üst üste gelen başarıların bir sebebi olmalı. Aynı takım ile gelip şampiyon olmak bu kadar basit değil. Geçmişten bu yana neler oluyor araştırıyoruz. Şu anda yasal olarak bir şey yapamıyoruz. Ancak Muğlaspor’un hakkı yeniyor. Bu konunun gerek bakanlık nezdinde gerekse TFF nezdinde peşini bırakmayacağız. TFF Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan ile bir görüşmemiz oldu. Onlar yasal olarak futbolcuya gereken cezaların verildiğini ancak takım olarak yapılabilecek bir cezai müediyenin bulunmadığını bize söyledi. Muğlaspor’un hakkının yenilmesini istemiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.