MUĞLA’YA 18 ADET SULAMA TESİSİ KAZANDIRILDI

MUĞLA’YA 18 ADET SULAMA TESİSİ KAZANDIRILDI
Muğla’da son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Muğla’mıza son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk" dedi.

Muğla’ya yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına değinen Genel Müdür Yıldız, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Muğla’ya inşa edilen 18 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 89.825 dekar, kısmi olarak 15.000 dekar arazi olmak üzere toplam 104.825 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece Muğla’da topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 153 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık” dedi.

153 BİN DEKAR ARAZİDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muğla için sulamanın öneminin büyük olduğunu söyleyen Yıldız, “Bunun için 14 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 14 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 153 bin dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Muğla zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır” dedi.

“BODRUM’A MEMBA KALİTESİNDE İÇMESUYU TEMİN EDİYORUZ”

2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 5 içmesuyu tesisi ile 641 bin 210 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 9,72 milyon m³ içmesuyunu temin ettiklerini söyleyen Yıldız, “Ayrıca; Milas ilçe merkezi ile Beçin mahallesine yıllık 4,94 milyon m³ içmesuyu temin edecek olan Milas İçmeusyu Projesinde test çalışmaları yapılmaktadır.

“MUĞLA’YA 7 BARAJ VE 6 GÖLET KAZANDIRDIK”

Turizmin en önemli illerinden birisi olan Muğla’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda 112 adet tesis ile 3.642.624.462 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Muğla’ya son 19 yılda 7 Baraj ve 6 Gölet inşa ettik.

Diğer taraftan Muğla’da vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet, yeraltı depolaması ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Muğla’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni Barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 6 Barajın yapım çalışmaları devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“MUĞLA’NIN TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ”

Yıldız; “Ayrıca; Muğla İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 66 adet taşkın koruma tesisi ile 71 adet yerleşim yeri ve 27 bin 767 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Muğla’da 1 adet iş tamamlanarak 106 bin 150 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılacaktır. Muğla ilinde 17 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanacaktır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.

“MUĞLA’NIN SUYU ÜLKEMİZİN ENERJİSİNE ENERJİ KATIYOR”

Muğla’da son 19 yılda 10 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 948,59 GWh enerji üretimi sağlıyor, kurulu gücü 269 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize katkı sunuyoruz. Bu kapsamda 2 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi inşaat safhasındadır.’ dedi.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.