MUĞLA’YA 2 BİN 500 KİŞİLİK HASTANE OTOPARKI MÜJDESİ

MUĞLA’YA 2 BİN 500 KİŞİLİK HASTANE OTOPARKI MÜJDESİ
 MUHABİR
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesin gelen vatandaşların yaşadığı otopark çilesine son verecek projenin müjdesini hastane Başhekimi Prof. Turhan Togan Gazetemiz Haber Müdürü Kenan Gürbüz’e verdi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesin gelen vatandaşların yaşadığı otopark çilesine son verecek projenin 1.5 Ay içinde tamamlanacağı ve 2 bin 500 kişilik otoparkın bir aksilik olmaz ise hizmete gireceği bildirildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesin gelen vatandaşların yaşadığı otopark çilesine son verecek projenin müjdesini hastane Başhekimi Prof. Turhan Togan Gazetemiz Haber Müdürü Kenan Gürbüz’le yaptığı “Özel Röportaj” da verdi.

whatsapp-image-2024-05-24-at-13-40-28.jpeg

2 BİN 500 KİŞİLİK OTOPARK MÜJDESİ

Başhekim Togan, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesin gelen vatandaşların yaşadığı otopark sorunun farkında olduklarını ve çözümü için adeta seferber olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:
“Yaklaşık bir 1 yıl önce sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle biz yaklaşık 1500 araçlık bir otopark alanını arttırmayı başardık. Kendi imkânlarımızla iş makinalarını kepçeler getirdiler ve belli bir alanda düzleştirme yaptık.

whatsapp-image-2024-05-24-at-13-40-27.jpeg

Bu toplumsal dayanışma ruhu ile imece usulü ile tekrar harekete geçtik ve Karayolları, Yatağan Termik Santrali, STK’lar ve bazı özel kuruluşlar iş makinalarını bize tahsis ettiler. STK, Kamu ve Özel sektörden aldığımız destekle hayata geçirdiğimiz 2 bin 500 kişilik otopark projesi, her şey yolunda giderse 1.5 ay sonra hizmete girecek. İstinat duvarının çekilmesi, demir merdivenlerin yapılması, parke taşlarının döşenmesi, dolgu malzemelerinin getirilmesi, işaretlemeler yapılması. İşleri söz konusu. Eğer bu hızla giderse 1.5 ay içerisinde otoparkın tamamlanacağını öngörüyoruz. Bu süreçte imece usulü ile güzel bir toplumsal dayanışma örneği gösteren herkese Muğla’lı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Özellikle Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Milletvekillerimize, ve Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum”

whatsapp-image-2024-05-24-at-13-40-28-1.jpeg

IŞIN TEDAVİSİ MERKEZİ HAZİRAN SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Turhan Togan, Radyoterapi merkezinin, halk diliyle ışın tedavi merkezimizin bu ay sonu itibariyle tamamlamış olacağına işaret ederek, şu bilgileri verdi:

“Firma yetkilileri Yaklaşık 70-80 milyonluk cihazlarını getirdiler, yerleştirdiler. 15 Haziran ila 30 Haziran arası başvuruları tamamlanıp ruhsatlandırma işlemi de tamamlandıktan sonra Haziran sonunda inşallah ışın tedavi merkezimiz hastalarımıza hizmet verme noktasında gelmiş olacak. Özellikle , kanser hastalarının ışın tedavileri hastanemizde gerçekleşecek. Onkoloji merkezimizin en önemli ayağı ışın tedavi merkeziydi. Eksik idi Onu da Allah'ın izniyle bir şekilde Haziran sonuna kadar tamamlamış olacağız”

Togan, özellikli sağlık hizmet sunumu konusunda hastanedeki bütün bölümlerin çok aktif çalıştığını ve birçok yeniliği hastaneye kazandırdıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şu anda 660 yatak kapasitesiyle çalışıyoruz. Takribi günlük 6 bin hasta bakılıyor. Ve maalesef doluluk oranımız yüzde 100'ün üzerinde. Üzülerek söylüyorum her gün acilde 35-40 hastamız, yatış sırası, yatak sırası bekliyor ki bu iki şeyi gösteriyor. Bir hastanemizin çok tercih ediliyor olması, hocalarımıza duyulan güven, hastanemize duyulan güven ve sağladığımız nitelikli sağlık hizmeti hastaların kurumumuzu tercih etmesindeki yegâne sebeplerden bir tanesidir. Dolayısıyla tercih ediliyor olmak, güvenilir olmak bu yoğunluğu yaratıyor. Üzücü nokta şu Maalesef hastalarımızı yer bulma konusunda acilde tedavi etmek, bekletmek zorunda kalıyoruz.

Bu konuda bir mağduriyet söz konusu. Sağlık Bakanlığımız bin yataklı şehir hastanesi konseptimizi yatırım kapsamına aldı. Tasarruf tedbirleri kapsamında bizi çıkartacaklarını düşmüyorum. İnşallah Muğla’mız bin yataklı bir hastaneye daha kavuşacak ve bir şehir hastanesi konseptinde daha nitelikli ve kapsamlı sağlıklı hizmeti vermeye devam edeceğiz”
.

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.