Muğla’ya 2016’nın İlk Şampiyonluk Kupasını Hokey Takımı Getirdi.

Muğla’ya 2016’nın İlk Şampiyonluk Kupasını Hokey Takımı Getirdi.
Muğla Gençlik Spor Kulübü Hokey takımı deplasmanda oynadığı Kahramanmaraş Hokey Kulübünü 7-2 gibi net bir skorla yenerek şampiyon olarak Süper Lige...

Muğla Gençlik Spor Kulübü Hokey takımı deplasmanda oynadığı Kahramanmaraş Hokey Kulübünü 7-2 gibi net bir skorla yenerek şampiyon olarak Süper Lige Yükseldi.  Muğla’da Hokey 2009 yılında yapılan bir yetenek taraması ile başladı. O günden bu güne Muğla’da Hokey denince akla gelen ilk isim antrenör Serkan Şen. Şen’in öğrencileri önceki gün lig boyunca gösterdikleri başarılarını şampiyonlukla taçlandırdı ve Süper Lige yükseldi.

***

2014 yılının şubat ayında antrenmanları izlediğim kadrosunda o zaman 9 milli sporcuyu barındıran takım yaş ortalaması olarak ligin en geç takımı artık Süper Ligde.

2014 yılında yaşanan imkansızlıkları gazete sütunlarına taşımış ve şunları yazmıştık.

“Muğla’yı milli takımlar seviyesinde 9 sporcu ile temsil eden iki takımı ile Süper Lig’de mücadele eden Hokey takımlarımız imkansızlıklar içerinde çalışmalarına devam ediyor.  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski BESYO Spor Salonunda çalışmalarını sürdüren Hokey sporcuları, erkekler süperliğinde Muğla Gençlik Spor Kulübü olarak, kızlar liginde ise Muğla İl Özel İdare spor kulübü olarak mücadele veriyor. Muğla İl Özel İdarespor kaptanı Pınar Demir, antrenmanlarını zor şartlarda yaptıklarını iki dönem halinde salon ve hem çim üzerinde oynanan hokeyin salon dönemi geçeli iki ay olmasına rağmen antrenman salonunu yeni bulduklarını söyledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO salonunda yapılan antrenmanlara gelmekte zorluk çektiklerini belirten Pınar4 Demir, “Hocamızın bulduğu araçla ancak antrenmanlara gelebiliyoruz. Köyden gelen arkadaşlarımız var, onlarda aynı sorunu çekiyorlar. Geçtiğimiz yıl salon döneminde üçüncü olduk, çim döneminde U18 de Türkiye dördüncüsü olduk. Sağ olsun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz bize çok yardımcı oluyor ama bu yeterli değil Muğla’yı temsil ettiğimiz ligimizde daha çok destek bekliyoruz ”dedi.

Muğla Gençlispor Kulübü Kaptanı Mustafa Mert Doğan ise tüm çalışmaları zor şartlarda yapmalarının yanı sıra yükselme maçlarına bile sporcuların kendi imkanlarıyla gittiklerini belirterek, “Son olarak Gaziantep deplasmanına gittiğimizde deplasman giderlerini kendimiz karşıladık. Oradaki yiyecek içecek giderlerimizi hepsini kendimiz karşıladık. Gaziantep’te güzel bir derece yaptık, onun ardın reklamlarda yapıldı ama bir destek olmadı. Ben U21 milli takımı ile Balkan Şampiyonası’na gittim ve orada namaglup olarak Türkiye’yi temsil ettik. Daha yeni bir branşız destek bekliyoruz” dedi.

***

2009 yılından bu yana Muğla’da Hokey’in gelişmesi için mücadele eden antrenör Serkan Şen gelecekten ümidini hiç kesmedi. 2014 yılında hokeyin geldiği yeri anlatan Şen şunları söylemişti:

“2009 yılında yetenek taraması yaparak. Kurduğumuz takımlarımız bugün ilimizi en yüksek seviyede temsil ediyorlar, bu bizim için gurur verici: İl genelinde bulduğumuz 50 sporcu ile çalışmalara başladık ve bugün 200 sporcu sayısına ulaştık. Kısa sürede birçok etapta başarılar elde ettik. Alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımızla liglerde mücadele ediyoruz. Bu sporcularımızın dokuzu milli takımlarımız da Muğla’yı temsil ediyorlar. Kendileri Beden Eğitimi Spor Akademileri’ni kazandılar ve şu an öğrenciliğe devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Muğla’yı Süper Liglerde temsil eden tek branştık. Bu yıl ki hedefimiz Süper Liglerde kalıcı olmak. Alt yapıda yetiştirdiğimiz sporcularımız liglerin haricinde lise takımlarında da görev yapıyor. Geçtiğimiz yıl Liseler Arası Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden Ticaret Lisesi Türkiye ikincisi oldu. Bu yılda şampiyonluğa oynayacağız inşallah.”

***

Üzerinden iki yıl geçti hokeye sevdalı Şen Muğla’ya başarı üzerine başarı kazandırmaya devam etti. 2014 yılı ağustos ayında yaptığı başarılı çalışmalar sonrası hokeyde Muğla’yı şampiyonluğa doyuran Serkan Şen aynı zamanda çalıştırdığı U-21 milli takımını Çek Cumhuriyeti’nde Avrupa Şampiyonu yaptı.

***

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Hokey antrenörlüğü yapan Serkan Şen’in çalıştırdığı Ticaret Meslek Lisesi ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi çim hokey kız takımlarına Türkiye şampiyonasında final oynatmış ve Türkiye Şampiyonu, ardından Yatağan Bozüyük Mahallesi Ayser Kazim Eren Ortaokulu Çim Hokey takımını da şampiyon yapmıştı. Son olarak ise 21-28 Temmuz 2014 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen U21 Hokey Erkekler Avrupa Şampiyonasında U21 Milli takımımızı şampiyon yaparak başarılarına bir yenisi ekledi.

***

Avrupa’daki Hokey otoritelerinin büyük beğeni ve takdirlerini kazanan genç millilerimizin Antrenörlerinden Serkan Şen “ Muğla’da başlatmış olduğumuz başarı ivmesini Çek Cumhuriyeti’nde de sürdürdük ve Avrupa Şampiyonu olduk. Bu başarı milletimize armağan olsun. İnşallah ülkemizde hokey sahaları oldukça bu büyük başarılar sürekli hale gelecektir.” diye konuştu.

***

İşte sporda başarı için her zaman büyük paralar gerekmiyor. Yıllık bütçesinin milyonları bulduğu amatör takımların bile yapamadığını küçük bütçelerle Serkan Şen başardı. Serkan Şen’İn başarılarının Muğla genelinde spora gönül veren tüm kulüplerimize örnek olmasını diliyorum. Yılın İlk Şampiyonluğunu Hokey takımı getirdi, liglerinde üst sıralarda yer alan Muğlaspor ve Ormanspor’un da şampiyon olarak Muğla’ta hak ettiği şampiyonlukları bu sene kazandırmasını diliyorum.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.