Muğla’ya eğitim kampusü kuruluyor

Muğla’ya eğitim kampusü kuruluyor
Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Muğla merkez, Milas ve Bodrum’a atölyesi olan liseler hariç, diğer liselerin bir arada olacağı bir eğitim...

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Muğla merkez, Milas ve Bodrum’a atölyesi olan liseler hariç, diğer liselerin bir arada olacağı bir eğitim kampusu yapacaklarının müjdesini verdi. Çınar, en geç 5 yıl içinde bitmesi planlanan eğitim kampusunun bütçesini, kamu özel ortaklığında karşılanacağını bildirdi. 

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar düzenlediği basın toplantısı ile projeler hakkında bilgi verdi. Konuşmasına, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir amirlik statüsü içerisinde olmadıklarının altını çizerek başlayan İl Müdürü Zekeriya Çınar, “2012- 2013 verilerine göre toplamda 703 okul 9 bin 594 öğretmen ile 145 bin 673 öğrenciye hizmet veriyoruz. Bu büyüklük dikkate alınmalıdır. Milli Eğitim Müdürlüğünün şuanda girmediği hiçbir ev yok. Kendi çocuğu olmasa da torunu, yeğeni vardır. Kısacası her bireye dokunuyoruz. Dokunmaktan kastımız iletişim kurmaktır. Kişilerin fikirlerini almak onları dinleye bilmektir” diye konuştu.

HAYIRSEVERLER EĞİTİME 111 MİLYON YATIRIM YAPTI

Muğla’nın eğitime çok önem verdiğini söyleyen Çınar, sözlerini şu şekilde devam etti:

“2002-2012 yılları arasında Muğla İl Özel İdaresinden toplam 68 milyon yatırım aldık. Bakanlıktan 77 milyon, 2013 yılında devam eden okullarımız ve projelerimiz için ödeneğimiz 228 milyon, yardım severlerin yapmış oldukları yatırım ise toplam 111 milyon yatırım yapıldı.”

 “2 YIL İÇERİSİNDE YAPILABİLİNİR”

Muğla merkez, Milas ve Bodruma birer eğitim kampusu kazandırmak istediğini belirten Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Muğla’da yapılacak olan kampusun imkânlar çerçevesinde 2 yıl içerisinde bitirebileceklerini söyledi. Çınar, “Muğla’ya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi karşında 200 dönüm üzerine düşündüğümüz Eğitim Kampusunun şuanda projesi bitmiş durumda. Kısa bir süre sonrada ihalesini yapıcağız. Milas’ta ihalesi yapıldı. En geç 5 yıl içerisinde kampusu bitirmeyi planlıyoruz. Atölyesi olan meslek liseleri hariç diğer meslek liselerini bu kampus içerisinde buluşturmacağız. Kampusun bütçesini, Muğla’nın turizm bölgesi olmasından dolayı kamu özel ortaklığında yapacağız. Mevcut binalarda çeşitli konularda kullanımı sağlanılacak. Bu kampus ile Muğla’nın daha modern ve model bir şehir olacağına inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.