Muğla'ya tek hastane

Muğla'ya tek hastane
Sağlık Bakanı Recep Akdağ Muğla’da yapılacak olan hastane ile ilgili son noktayı koydu. Bakan “ Muğla’da tek hastane yapılacak. Hastane şehrin7 kilometredışında...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Muğla’da yapılacak olan hastane ile ilgili son noktayı koydu. Bakan “ Muğla’da tek hastane yapılacak. Hastane şehrin7 kilometredışında olacak. Bu mesafe çok uzun bir mesafe değil”dedi.

Muğla’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, oboziteye karşı mücadele başlattıklarını belirterek, “Türkiye’yi gımıldatmakta karalıyız” dedi. Muğla’da gerekleşecek olan ‘Hareket Ediverin Gari’ isimli obezite yürüyüşüne katılmak için Muğla’ya gelen Bakan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Muğla’ya üniversite ile ortak yapılacak Araştırma ve Uygulama Hastanesi ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Bakan Akdağ, il geneline 2015 yılı sonuna kadar 308 milyon liralık sağlık yatırımı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Uçakla Bodrum-Milas Havalimanına inen Bakan Recep Akdağ kent merkezine gelerek Muğla

Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti. Vali Fatih Şahin’den Muğla hakkında bilgi alan Bakan Akdağ, obeziteye karşı mücadele başlattıklarını bunu Türkiye geneline yayacaklarını Muğla şivesi ile duyurdu.

Muğla Valisi Fatih Şahin’nden il geneli hakkında bilgi alan Bakan Şahin, daha sonra bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşüm’ projeleri çalışması hakkında bilgi verdi.

Sağlığın bir insan için 7’den 70’e değil anne karnından başlayıp ölene kadar devam ettiğini anlatan Bakan Akdağ, Ak Parti hükümeti olarak görevde bulundukları süre içinde önemli yatırımlar yaptıklarını vatandaşın bu desteği aldıkları sürece de yatırımları yapmaya devam edeceklerini söyledi.      

Sağlık’ta dönüşüm projesi kapsamında Türkiye’nin acil hasta taşımacılığında dünyanın en iyi hizmetini sunan ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Bakan Recep Akdağ şunları söyledi:

“İlk olarak acil taşımacılığında havadan helikopter ile acil taşımacılık hizmetine başladık. Ücretsiz olarak gerçekleşen bu hizmette bugün önemli bir başarı yakaladık. Hükümetimiz döneminden önce bırakın havadan ilçeden ilçeye ambulans ile gidilirken para veriliyordu. Birde o ambulansların nasıl olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama bizim yaptığımız çalışmalar ile bugün gerçekten durumları acil olan hastaların acillerde yapılan tedavilerinde para istenmiyor. Bunu Muğla’dan bütün Türkiye’ye bir kez daha söylemek istiyorum. Tabi burada vatandaşımızın bu konuda dikkatli olması ve gereksiz yere acilleri meşgul etmemesi gerekmektedir. Acil müdahaleler yanında her türlü koruyucu hizmetleri de ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Hastane hizmetleri konusunda da bugün memurumuz işçimiz köylümüz sağlık hizmetine daha çabuk kavuşuyor. Türkiye’de sağlık hizmetleri her geçen yıl daha iyiye gidiyor. Yapılan çalışmalar ile 2015 yılı sonuna kadar Türkiye’de ki sağlık binalarında bulunan yatakların yüzde 38’i mükemmel hale getirilmiş olacak.”

Muğla’ya yeni hastane

Konuşmasında Muğla’ya yeni yapılacak olan Araştırma ve uygulama Hastanesi’ni Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte yapacaklarını kaydeden Bakan Akdağ, yeni hastanenin proje çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. 500 yataklı ve 80 bin metrekare kapalı alanı bulunan yeni hastanenin projesinin TOKİ’ye verdiklerini anlatan Bakan Akdağ, “Şu anda kent merkezinde bulunan mevcut hastanenin kapalı alanı 23 bin metrekare. Yeni yapılacak hastane buranın 3 kat büyüklüğünde olacak. Otoparkı, poliklinikleri ile Muğla’ya mükemmel bir hastane yapacağız. Projeleri tamamlandı ve TOKİ’ye teslim edildi. İhale sürecini başlatmak istiyoruz. İhalesi yapılır yapılmaz 3 yıl içinde bu hastaneyi Muğla’ya kazandırmak istiyoruz” dedi.

Muğla il genelinde yapılması planlanan hastaneler hakkında bilgiler veren Bakan Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda Milas için 150 yataklı yeni bir hastane düşünüyoruz. Ama burayla ilgili arsa sorunu var. Bunu en kısa zamanda gidermek istiyoruz. Bodrum ve Marmaris’te mevcut binalara ekler yapmayı düşünmüştük ama bundan vazgeçtik. Uygun arsa temin edilmesi şartıyla Marmaris’e 125 Bodrum’a ise 150 yataklı yeni hastane yapmayı hedefliyoruz. Buda Muğla’ya 100 milyon liraya yakın bir yatırım anlamına geliyor. İl genelinde ki tüm yapılacak çalışmaları topladığımızda 2015 yılı sonu itibari ile 308 milyon liralık inşaat yatırımını tamamlayacağız. Bizden önceki hükümet dönemlerinde 8 yılda Muğla’ya 19 milyon liralık yatırım yapılmışken biz bunu 308 milyona çıkardık” dedi.

Obeziteyle mücadele Türkiye’ye yayılacak

Muğla’ya Türkiye genelinde obeziteyle yapılacak mücadelenin başlatılması için geldiğini söyleyen Bakan Akdağ, konuşmasında Muğla şivesine de yer verdi. ‘Hareket Ediverin Gari’ obezite yürüyüşünün Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından planladığını anlatan Bakan Akdağ, “Gerçekten güzel bir proje, hemen dikkatimizi çekti ve uygulamaya karar verdik. Bugün akşam saatlerinde gerçekleştireceğimiz yürüyüş ile obeziteyle mücadele için Türkiye genelinde start vereceğiz. Her il kendi şivesi ile kampanya başlatacak ve Türkiye genelinde bu proje uygulanacak. Türkiye’yi gımıldatmakta kararlıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Fatih Şahin Bakan Akdağ’a kahve fincanı takımı ile üzerinde nar resmi bulunan bir tabak hediye etti.

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.