Muhaliflerin Oyu Uslu’ya Yetmedi

Muhaliflerin Oyu Uslu’ya Yetmedi
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Teşkilatının 35. olağan il kongresi yapıldı. . Günlerdir gazete sayfalarında herkes tek adayla gidilecek derken muhalifler...

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Teşkilatının 35. olağan il kongresi yapıldı. . Günlerdir gazete sayfalarında herkes tek adayla gidilecek derken muhalifler mutlak bir aday çıkarır demiştim öyle de oldu. Mevcut İl Başkanı Mürsel Alban’ın rakibi eski İl Başkanlarından Süleyman Uslu oldu. Kongre salonunu dolduran CHP’liler CHP’yi 2019 seçimlerine taşıyacak il başkanı ve yönetimini seçmek için toplandı.

***

Kongrenin başladığı saatlerde salonda epeyce uzakta Fethiye’de bulunuyordum. Salonda bulunan gazeteci arkadaşlarım ve partililerle sık sık telefonla görüşerek uzaktan da olsa salonun nabzını tutmaya çalıştım. Farklı görüşte olan CHP’lilerle görüşerek salonda olup biteni anlamaya çalıştım. Günlerdir ikinci bir aday beklentisinde olan muhalif kanat seçime neredeyse saatler kala önceki dönem il başkanlarından Süleyman Uslu’yu göreve çağırmış ve aday olmasını sağlamıştı.

***

Kongrede konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  konuşmasında büyükşehir belediyesini eleştirince muhalif kanat tarafı kongreyi aldık beklentisi içine girdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuşmasında Acar’a göre daha yumuşak bir tavır sergilemiş. Kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise sanırım tüm muhalif kanadı şaşırtmış. Kendisinden dert bir konuşma bekleyen muhalifler yapıcı ve yumuşak konuşma karşısında biraz tedirgin olmuşlar.

***

Kongrede konuşan İl Başkan adayı Süleyman Uslu, mevcut yönetimin Büyükşehir ile Bodrum ve Marmaris Belediye Başkanları arasındaki uyumsuzluğu gideremediğini açıklamış. Uslu, “Konuşmacıların söylediklerini zaman zaman müdahale ettik, zaman zaman dinledik. Cumhuriyet Halk Partisi kongresi Cumhuriyet Halk Partisi’ni idarece edecek il başkanı ve yönetiminin seçilmesi için yapılacak bir kongredir. Bu aile içinde yapılan bir kongre olmamakla beraber iktidar duruşuna karşı muhalefet hareketinin demokrasinin gereği olarak ortaya çıkabileceği, kendisini ifade edeceği, ama asla hakaret etmeyeceği bir kongre olmalıdır. Biz birbirimizi okşayacak olduktan sonra, sepetimizde biriktirdiğimiz yumurtaları burada sizlere gösterip onunla mı aday olduk diyeceğiz. Size yumurta mı satacağız. Dört gün önce aday olmaya karar vermeseydim, bugün bu salonda ne yapılacaktı. Kaç arkadaşımız bu kongreye ilgi gösterirdi. Yola çıkış nedenlerimizden birisi kongrenin süre gelen sürecinde Belediyelerimiz arasında uyum ile ilgili uyumsuzluk. Birbirimizi hiç kandırmayalım. Biz mademki bu ailenin birbirine saygılı üyeleriyiz, birbirimizi sevmemiz çok da şart değil. Ama birbirimize saygı göstermek zorundayız. Özellikle dünyanın gözdesi olan Bodrum ve Marmaris Belediyelerimiz ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasındaki uyumsuzluk konusu. Bunu çok da düşmanlık haline getirmemizin bir gereği yok. Bu konu İl Danışma Kurulu’nda konuşulmalıydı. Niye konuşulmadı? Kaç defa İl Danışma Kurulu toplandı? Bu kurulun doğal üyesiyim. Benim mi haberim olmadı. Örgüt yönetimi erkini elinde bulunduran yapı böyle bir durumu gözlemleyip müdahale etmek durumundadır” dedi.

***

İl Başkan adayı Süleyman Uslu’dan sonra konuşan diğer aday Mürsel Alban, Uslu’nun iddialarını cevaplandırmış. Alban, “Danışma Kurulu niye toplanmadı iddiasından başlayarak sona doğru gelmek istiyorum. İl Danışma Kurulu toplantılarını yapamadık. Bu konuda çok haklılar. Ben göreve geldim önseçim çalışmaları başladı. Adaylarımız ve ilçe başkanlarımız yapmayalım dedi. Ardından 7 Haziran seçimleri yapıldı. 7 Haziran seçimleri sonrası ani baskın erken genel seçim kararı alındı. 1 Kasım seçimlerinin ardından ilçe kongrelerimiz başladı. Bugün il kongremizi yapıyoruz. Ardından CHP Büyük kurultayı yapılacak. Büyük kurultayımızın ardından istediğiniz hafta, istediğiniz zaman danışma kurulu toplantımızı yapabiliriz. Bir başka konu da partimiz Belediyeleri arasında sanki bir sorun varmış gibi yansıtılan durum var. Hiçbir belediye başkanımız arasında böyle bir sorun yok. Her belediye başkanımız diğer belediye başkanı ile uyum içinde çalışmak zorundadır. Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan bazı sorunlar vardır. Bunlar da aşılacaktır” dedi.

***

Kongrede oy kulamla işlemi ise 17:00’dan sonrasına sarktı. Yo kullanma işlemleri devam ederken kongre salonuna ulaşabildim. Birde kendim bire bir nabız yoklamak ve havayı koklamak istedim. Her iki adayın destekçileri ile de görüştüm. Oylar sayılmadan çıkacak sonucu üç, beş oy farkla tahmin bile ettim. Yapılan seçimde 612 delegeden 562’si oy kullanılırken mevcut başkan Mürsel Alban 424, Süleyman Uslu ise 138 oy aldı. Mürsel Alban’ın yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu; Ali Alper, Mustafa Coşkun, Şeref Çağırkan, Onur Gündoğan, Cenk Gürsoy, Mehmet Güven, Bircan İnan, Ahmet Korkmaz, Rüya Mansuroğlu, Özgür Oğuz, Çiğdem Başarır Sandıkçıoğlu, Neriman Seçer, Hüsamettin Tepeli, Nesrin Tiriç, Hakan Ünsal, Kıvılcım Yavuz, Müge Yenisu, Vahdettin Yıldız, Nihal Yılmaz, Adem Zeybekoğlu.

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.