Mülteci kaçırmak için ormanları yaktılar

Mülteci kaçırmak için ormanları yaktılar
Muğla’nın Bodrum, Datça ve Milas ilçelerinde önceki gece orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınlarında 35 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu....

Muğla’nın Bodrum, Datça ve Milas ilçelerinde önceki gece orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınlarında 35 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Milas’ta üç ayrı noktada aynı başlayan yangının sabotaj sonrası çıktığı belirlendi. Bodrum ve Datça’da ise orman yangınını insan kaçakçılarının çıkarttığı belirlendi.

İnsan tacirlerinin yeni yöntemi

Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte Muğla sahilleri insan kaçakçılarının akınına uğradı. Son dönemlerde insan tacirlerinin Avrupa ülkelerine mülteci kaçırırken yakalanmaları sonrasında yeni bir yöntem geliştirdiler. İnsan tacirleri mültecileri kaçırmadan önce bölgede bulunan ormanları aleve veriyor. Önceki gece insan tacirleri Muğla’nın Bodrum ve Datça ilçelerinde ormanları yaktı.

Datça’nın Emecik köyü yakınlarında önceki gece saat 22.00 sıralarında orman yangını çıktı. Çıkan orman yangını rüzgarın da şiddetli olmasıyla hızla büyüdü.Yangına 120 orman işçisi ve 5 arazöz müdahale etti. Yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Çıkan orman yangınında 10 hektarlık alan kül oldu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar beldesinde saat 20.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına çok sayıda yangın işçisi ve 10 arazöz müdahale etti. Yangın 9 saatte kontrol altına alındı. Akyarlar’da çıkan orman yangınında yaklaşık 10 hektarlık olan yok oldu. Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, "Yangın, mültecileri kaçırmak için dikkat dağılmak için çıkarılmış” dedi.  Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, "Kasıtlı olarak çıkarılmış bir yangın. Mültecileri kaçırmak için dikkat dağılmak için çıkarılmış. Üç tane mülteciyi Yunan adalarına kaçırmak için bu ormanı yakanları ağaca bağlayacaksın, nasıl yanıyor görecek" dedi

Üç ayrı noktada başladı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Milas'a bağlı Yusufça köyü Suludere mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle 3 farklı noktada aynı anda orman yangını çıktı. Akşam saatlerinde başlayan yangına  10 arozöz, 1 iş makinesi ve 100 yangın söndürme işçisiyle müdahale etti. Çıkan orman yangınında 15 hektarlık alan kül oldu.  Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, “yangının sabotaj olma ihtimali üzerinde duruyoruz. 3 farklı noktada ve aynı anda başlaması bu ihtimali güçlendirdiğini kaydetti. Aynı bölgede son bir ay içinde 4 kez yangın çıktı” dedi.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.