Müritler Bellide Şıh Kim Oldu?

Müritler Bellide Şıh Kim Oldu?
Geçtiğimiz Pazar günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen CHP İL Kongresinde kürsüye çıkan belediye başkanları arasında en...

Geçtiğimiz Pazar günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen CHP İL Kongresinde kürsüye çıkan belediye başkanları arasında en çok konuşulan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün oldu. Başkan Gürün konuşmasında  “Belediye başkanlarımız ile önümüzdeki üç yılda çok büyük ve önemli hizmetlerin altına imza atarak üç yılın sonunda biz hiç birinizin başını öne eğdirmeyeceğiz. ŞIH UÇMAZ, MÜRİT UÇURUR”  dedi.

***

Kongrede Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Bodrum delegelerinden gazeteci Hüseyin Anıl ve İl Başkan adayı Süleyman Uslu’nun  Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Gürün’ü eleştiren konuşmalarının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün alışılmış mizacı ile eleştirilere cevap verdi.

***

Başkan Gürün her iddianın bir cevabının bulunduğunu belirtirken, hedef olarak Büyükşehir Belediyesinin icraatlarının hedef alındığını ve hepsinin bir cevabının olduğunu açıkladı. CHP’li Marmaris ve Bodrum Belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi ile iletişim sorunu yaşandığı iddialarını değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Biraz önce konuşan arkadaşlar ile hep birlikteyiz. Ağabey kardeş ilişkilerimiz var. Dinlerken, dışarıdan birisi baktığında Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmamış, 9 ilçe belediye başkanlığını kazanmamış ve seçimlerde de çok önemli bir başarısızlığın altına imza atmış, bir il kongresinde yapılan eleştiriler, emeğe saygı diyen bizler için hiç de doğru bir davranış şekli değil” dedi.

***

Muhalif CHP’lilerin adayı olarak çıkan ve adaylık açıklamasında Marmaris ve Bodrum belediye başkanlarını yanına alarak fotoğraf veren Uslu delegelerden beklediği desteği alabilmek için izlediği stratejide hatalar yaptı. İl kongresinde mevcut yönetim ve il başkanının hataları yada yanlışları üzerine eleştiri getirmesi beklenirken sadece Büyükşehir Belediyesi üzerinden eleştiri yapması bana kalırsa hata idi. Kürsüde konuşmasına devam eden Başkan Gürün, “ CHP’li büyükşehir Belediyeleri arasında en yüksek oyu alan il Muğla. Sizler aldınız, sizler sayesinde oldu bunlar. Bu emeği görmeyip sanki biz perişanları oynuyoruz, çok büyük bir başarısızlığımız var, bunları konuşur gibi yaparsak, gerçekten buna emek veren insanlara karşı biraz haksızlık yapmış oluruz. Hedef olarak baktığınızda Büyükşehir’i hedef alan ve icraatlarını hedef alan konuşmalar oldu. Bunların hepsinin gerekli olan cevabı var, veririm. Ama burası bir il başkanlığı seçimi. Bununla ilgili benim de inanın söyleyecek çok sözüm var. Benim ağzımdan hiçbir belediye başkanımı veya üst yönetimi eleştirdiğimi duyan var mı? Yok. Çünkü ben kendi partili belediye başkanımı, yöneticimi, milletvekilimi eleştirerek o ulaşmak istediğim ütopyaya ulaşamam” dedi.

***

Büyükşehir yasasından kaynaklanan bir çok sorun olduğunu ve yeni kurulan bir belediyede bir takım sıkıntılarında oluşabileceğini kurduğu cümlelerle kolayca anlatan Başkan  Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri arasında en hızlı birimlerini oluşturan Büyükşehir Belediyesiyiz. Bütün Belediye başkanlarımız ile önümüzdeki üç yılda çok büyük ve önemli hizmetlerin altına imza atarak üç yılın sonunda biz hiç birinizin başını öne eğdirmeyeceğiz. Beraber yapmalıyız. Şıh uçmaz, mürit uçurur” dedi.

***

Başkan gürünün konuşmasının ardından kongrede kulislerde müritler kimler Şıh kim sorusu üzerine bir çok yorum yapıldı. Kongrenin Alban’ın zaferi ile sonuçlanmasının ardından müritler ve Şıh tartışması devam ediyor. Şimdi hangi müritler hangi Şıh’ın yanında onun karmaşası sürüyor. Kimilerine göre müritler üzerine düşeni yaptı Şıh’ın işaret ettiği adayı destekledi. Kimilerine göre de müritler Şıh olmadan adamı uçurdu. Bir başka görüşe göre de Muğla CHP’de Şıh ne derse öyle olur. Önümüzdeki günlerde sandıktan çıkan İl Başkanı Mürsel Alban’ın kimin Şıh, kimin mürit olduğuna bakmadan CHP tabanını bir arada tutma çabası ile geçecek. Başka bir değişle müritler birleşecek Şıh’ı uçurmak için el verecekler.

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.