Musa Gökbel: Başaran Bodrum İçin Şans

Musa Gökbel: Başaran Bodrum İçin Şans
Mustafa İnci-  CHP’de 18’inci dönem milletvekilliği yapan 30 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı Aday adaylarından...

Mustafa İnci-  CHP’de 18’inci dönem milletvekilliği yapan 30 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı Aday adaylarından olan Musa Gökbel  “Muğla'da 1 Kasım genel seçimlerinin en başarılı listesini MHP hazırladı. Asım Başaran gibi deneyimli bir ismi ikinci sıraya yerleştirmek, mükemmel bir siyasi taktiktir” dedi.

18. Dönem Muğla Milletvekili Musa Gökbel, siyasi partilerin 1 Kasım genel seçim aday listelerini değerlendirirken en başarılı listeyi MHP’nin hazırladığını söyledi. Bu seçimlerde Muğla’da en avantajlı konuma MHP’nin geldiğini belirten Gökbel, “Asım Başaran gibi deneyimli bir ismi ikinci sıraya yerleştirmek, mükemmel bir siyasi taktiktir. MHP şimdi diyor ki, ‘ben Bodrum için üzerime düşeni yaptım, siz Bodrumlular tercihinizi yapın.’  Bu, 30 yıldır parlamentoya temsilcilerini gönderemeyen Bodrum için çok büyük bir fırsattır.” şeklinde konuştu. Muğla’da en yüksek seçmene sahip olan ve büyük çoğunluğu CHP’ye oy veren Bodrum’un bu başarısından dolayı adeta CHP tarafından cezalandırıldığını iddia eden Musa Gökbel, “Şimdi ilk defa, MHP’den de olsa Bodrum’u temsilen bir kişi, seçilmesi olasılık dahilinde olan bir yerden aday. MHP listesini belirlerken, Bodrum’un nüfus ve seçmen kriterlerini gözetmediyse, ben de siyasetten hiçbir şey anlamıyorum demektir” dedi.

CHP’nin elindeki avantajları kullanmamak için büyük bir azimle gayret sarf ettiğini savunan Musa Gökbel, partinin 1 Kasım genel seçimlerine liste değişikliği yapmadan gitmesini eleştirdi. CHP’nin Muğla’daki kontenjan adayı Ömer Süha Aldan yerine örgütün de tanıdığı bir ismi getirmesi durumunda 4 vekili rahatlıkla Ankara’ya gönderebileceğini söyleyen Gökbel, AKP’nin ise son 3.5 aylık süreçte yaşananlar neticesinde tamir edilemez yaralar aldığını kaydetti.

CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu’nun işgal altında olduğunu da ileri süren duayen siyasetçi, “Yetkiyi eline geçirenler, oturup kalkıp kendilerini ‘atatma’ derdinde. CHP bir işgal altında. Türkiye CHP’siz kurtulamaz. Ama önce CHP’nin bu anlayışlardan kurtulması lazım. CHP’yi kurtarmadığımız sürece, hızla kötü bir AKP kopyası olma yolunda gidecektir” dedi.

Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.