MUSKİ Katladı!

MUSKİ Katladı!
30 mart yerel seçimlerinin ardından oluşturulan Muğla Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı yaptığı çalışmalarla kıza zamanda hem ekipmanını hem de...

30 mart yerel seçimlerinin ardından oluşturulan Muğla Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı yaptığı çalışmalarla kıza zamanda hem ekipmanını hem de hizmetlerini katladı.   Geçtiğimiz Cuma günü Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi Menteşe İlçesi dağ köylerinde yaptığı hizmetleri tanıtmak içi Günlüce mahallesinde bir tanı9tım toplantısı gerçekleştirdi.

Tanıtım toplantısında büyükşehir belediyesi halkla ilişkiler bölümünün yaptığı organizasyon takdire şayandı.

***

Günlüce mahallesinde kurulan hizmet noktasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında katılımcılara ikram edilecek yemek bile özenle seçilmişti. Muğla’da düğün, mevlitlerde ikram edilen yabancı olmadığımız bir menü hazırlanmıştı. Kurulan masalarda Günlüce ve civar mahallelerden gelenlere yemek ikramı yapılırken, Büyükşehir Daire Başkanlıkları da yaptıkları hizmetler konusunda uzun uzun konuşma yaptı. Daire başkanlarını konuşmalarının ardından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’de yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Başkan Gürün konuşmasına yerel ağzı kullanarak başladı. “Ülen iki lokma ekmek verdiler sabahdan beri konuşuyorlar diyeceksiniz ama bunları bilmeniz gerek”  Konuşmasında büyükşehir yasasında düzenlemeler yapılması gerektiğini de belirten Gürün, “Bizler iktidara geldiğimizde köylerimizin statüsünü koruyarak geliştirmeye devam edeceğiz. Yasa her ne kadar sizi mahalle yapsa da bu aksaklıklar giderilmeli.”

***

En dikkat çekici konuşma ise MUSKİ Daire Başkanı Baki Ülgen’in konuşmasıydı. Ülgen hazırlanan konuşmasına o kadar hakimdi ki demek ki yapılan bu yatırımlara da o kadar hakim dedirtti. Ülgen konuşmasında ilginç detaylar verdi.

***

Yılar önce sevdiğim bir siyasetçi yapılan yatırım toprak altında olursa kimse görmez ve kimse toprağın altına bakmaz demişti. Bu kez ben toprağın altına bakan adam olmak istiyorum. İşte Ülgen’in konuşmasından satır başları:

“Tüm ilde 28 AAT, 3 İAT, 849 depo, 743 sondaj, 1 baraj, 3 laboratuvar gibi devralınan tüm tesisleri sorunsuz olarak işletmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz.

31 Mart’ta 980 personelle başladığımız hizmet çalışmalarımızı bugün 1784 personele, 317 olan araç filomuzu bugün 632’ye, 4 adet olan bakım istasyonumuzu bugün 33’e, 6 olan idare binamızı bugün 38’e, 346 bin olan abone sayımızı bugün 428 bine, 6700 km olan şebekemizi 7200 km ulaştırdık.

Kuruluşumuzdan bu yana il genelinde yapmış olduğumuz altyapı çalışmaları kapsamında Muğla – Antalya karayolu mesafesi kadar toplam 318 km uzunluğunda hat yapımını tamamladık. Bu zamana kadar 109 km içme suyu hattı, 152 km kanalizasyon hattı ve 57 km uzunluğunda yağmur drenaj hattının yapımını gerçekleştirdik.”

***

Bu yatırımlardan sadece araçları ve yapılan depoları görebildik ancak 318 KM uzunluğundaki hat yapımını hiçbirimiz göremedik.  Ülgen’in verdiği rakamlar gerçekten de çarpıcı. Personel sayısını 2’ye, araç sayısını 2’ye bakım istasyonu sayısını ise 5,5 katına çıkarmış.

***

MUSKİ’nin başlattığı “Aktif Nokta” projesi sayesinde vatandaşlara daha kolay ulaşımayı hedeflediklerini de anlatan Ülgen; “Muğla Aktif Nokta Uygulama Projesi ile il genelinde bölge halkımızın ödemeleri kolaylaştırıldı. Genel Müdürlüğümüzün de desteklediği Muğla Aktif Nokta Uygulamasını internet bağlantısı bulunan bütün esnaflarımız alabiliyor.”

***

Ülgen’in verdiği bu verilere bakınca aslında o atasözü akıllara geliyor. “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”

Bu haber toplam 566 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.