Ne Çektik Be Hakemlerden Nabacan Mecbur Çekeceennn

Ne Çektik Be Hakemlerden Nabacan Mecbur Çekeceennn
Bir kentin en önemli lokomotiflerinden biri spordur. Genelde Anadolu kentlerinde spor deyince akla hep Futbol gelir. Muğla’da bir dönem Gelispor ardından da...

Bir kentin en önemli lokomotiflerinden biri spordur. Genelde Anadolu kentlerinde spor deyince akla hep Futbol gelir. Muğla’da bir dönem Gelispor ardından da Ormanspor bu geleneği bozdu. Sporseverleri salon sporları ile tanıştırıp şehrin lokomotifi olmaya aday oldular.  Türkiye Basketbol 2. Ligi temsilcimiz Ormanspor son üç sezondur ne çektiyse hakemlerden çekti. Her konuda olduğu gibi sporda da il olarak bir lobi oluşturamayan Muğla lobi çalışmalarının kurbanı oluyor.

***

2013-2014 sezonundan bu yana hatalı hakem kararları ile yüzü gülmeyen ormanspor’da değişen bir şey yok. 2013-2014 sezonu son maçında kendi evinde konuk ettiği maçta basın mensupları için ayrılan yerde yerimizi aldık. Rakip takımın yedek oyuncularının hemen arkasında bulunan alandaydık. Karşılaşma boyunca rakip takım teknik kadrosu ve yedek oyuncular başta olmak üzere taraftarları proveke etmek için her şeyi yaptı. Neredeyse hakemler çalacakları her düdükte rakip takımın teknik heyetiyle göz göze gelerek hatalı düdüklerin ardı arkası kesilmedi. Adeta maç önsesi hakemlere birileri bir şeyler fısıldamış onlarda kendilerinden istenenleri hakkıyla yerine getirdi.

***

2014-2015 sezonunda da hakemlerin hatalı kararları devam etti. Tüm müsabakalarda Ormanspor hem sahada rakibi hem de hakemleri yenmek zorunda kaldı. Sezonun son maçında hakemler çaldıkları hatalı düdüklerle taraftarı çıldırtırken, hakem birde türbinlerde ki taraftarı da cezalandırmak için güvenlik güçleri ile taraftarın boşatılmasını bile talep etti. Neyse ki maçı takip eden siyasetçiler il müdürleri ve spor adamlarının müdahalesi ile taraftar stada kaldı. Ormanspor’un sahada ortaya koyduğu oyun rakibi bezdirmeye yetti ama hakemlerin hatalı düdüklerine yetmedi. Ormanspor sezonu son maç ta kendi sahasında taraftarının önünde üç hakeme yenilerek bitirdi.

***

2015-2016 sezonuna büyük umutlarla başlandı.  İlk üç maçta iki malubiyet bir galibiyet alan Ormanspor mağluğ olduğu iki maçta da hakemlerin artık kronik hale gelmiş kasıtlı olduğunu düşündüğüm hatalı düdükleri ile soyunma odasına başı önde giden takım oldu. Ligin üçüncü haftasında Kepez Belediyespor’u konuk eden Muğla Ormanspor karşılaşmada takımın forvet oyuncusu Yiğit Bektaş girdiği ikili mücadelede sakatlandı. Rakip oyuncunun adeta bir futbolcu gibi bulunduğu noktadan balıklama atlayarak kafasıyla Yiğit Bektaş’ın çenesine vurmasını maçı sahada ve maçı canlı yayınlayan Kanal F izleyicilerini yerinden fırlattı.

***

Trajik olansa pozisyonun sonrasında yaşandı. Hakem tarafından Yiğit’te çalınan diskalifiye karı idi. Olay basketfaul.com sitesinde haber oldu. Haber şöyle: “ Muğla Ormanspor-Kepez Belediye TB2L maçında yaşanan şanssız pozisyonda çenesi üç yerden çıkan ve 15 gün "iş göremez raporu" alan Muğla Ormanspor'dan Yiğit Bektaş, TBF Disiplin Kurulu'ndan da ceza aldı. Kurul Bektaş'ı rakip oyuncu aleyhinde küfürlü sözler sarf ettiği ve kaba davrandığı (tekme) gerekçesiyle 2 maç ve 750 TL para cezasına çarptırdı. Pozisyonda kafasıyla çarparak Yiğit Bektaş'ın sakatlanmasına neden olan Yusuf Şiyar Tamriş'in kasıtlı olmasa da oldukça dikkatsiz davrandığı görülüyor.”

Haberde birde pozisyonun video görüntüleri yayınlandı.  Site habere yorum kısımlarında kendi notunu attı. Basketfaul'un notu: Hakemlik kuralları ezberlemek olsa iş çok kolay ancak oyunu hissetmek ve insani davranışları değerlendirmek hakemi daha iyi hakem yapar. O andaki konu yüzüne darbe alan oyuncunun sağlık durumu iken çıkan, karardan bile habersiz oyuncuya diskalifiye kararı, hakem arkadaşlarımızın yolunun uzun olduğunu gösteriyor. Yiğit Bektaş'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. 

***

Dördüncü hafta karşılaşmasında Ormanspor - Düzce Belediyespor maçını Kanal F izleyicileri için anlattım. Müsabakada birinci, ikinci ve üçüncü periyotta hakemlerin çaldığı hatalı düdükler maçı yorumlayan Doç. Dr. Osman Mutlu ve Doç. Dr. Ali Ağıroğlu yıllardır kuralları yanlış bildiklerini yada kuralların değiştiğini düşünmeye başladı. Asıl olan ne değişen kurallar nede sevgili hocalarımın kuralları yanlış bilmesiydi. Asıl olan hala bir lobisi olmayan Muğla’nın basketbolda da Ormanspor’a sahip çıkamamasıydı. Umarım bundan sonra bir “Muğla Lobimiz” olur da hakemlere yenilmek zorunda kalmayız.

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.