Nereye Gidiyoruz?

Nereye Gidiyoruz?
Yazının başlığı aslında hepimizin kendine sorduğu yada soracağı soru bu günlerde. Artan terör eylemleri ekonomide ki korkutan tablo hepimize bu soruları...

Yazının başlığı aslında hepimizin kendine sorduğu yada soracağı soru bu günlerde. Artan terör eylemleri ekonomide ki korkutan tablo hepimize bu soruları sorduruyor aslında. Önceki gün Dağlıca dün ise Dilucu iki günde 27 vatan evladı görevleri başında şehit oldu.

***

Artan terör olayları ve verilen şehitler toplumsal motivasyonumuzu düşürmeye devam ederken ekonomi çevreleri de yaşananlara tepki verdi. Dolar dün 3.0475 lira ile tarihi zirvesini yeniledi, borsa yüzde 2 değer kaybetti. Gösterge tahvil faizi yüzde 11.28’e çıktı. Analistlere göre yüksek tahvil faizi getirisine rağmen yabancı yatırımcının Türkiye’ye giriş yapmaması ve borsadan çıkması iyiye işaret değil. Analistler bu yüzden dolarda zirvenin, borsada ise en düşük seviyenin görülmediğini söylüyor.

***

Piyasada kayıpların önü alınamıyor. Bir yandan Amerikan Merkez Bankası’ndan (FED) faiz artırımı kararı çıkması beklentisi, bir yandan Türkiye’deki siyasi belirsizlik ve terör olayları. Tüm bunlara 18 Eylül’de uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch’in Türkiye değerlendirmesini ve Çin’deki yavaşlamayı da eklemek gerekiyor.

***

Peki bunların Muğla’ya yansıması nasıl? İşte orası tam bir muamma! Dağlıca’da şehit olan 16 askerden birinin Seydikemer Eşen Mahallesinde yaşayan Ergen ailesinin evine oradan da Muğla’ya ateş düştü.

***

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, sağlık ekipleri ile Eşen Mahallesi'ndeki baba ocağına gitti.Şehidin babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen'e 25 yaşındaki oğullarının şehadet haberi, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı tarafından verildi.Haberin ardından şehit Ergen'in baba evinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan Fethiye ve Seydikemer ilçesi sakinleri, şehidin evinin önüne akın etti.Ailesinin tek erkek çocuğu Ergen'in, geçen yıl sözleşmeli uzman çavuşluk yapmaya başladığı, 10 aydır Hakkari'de görev yapıyordu.

***

Tüm Türkiye de olduğu gibi Muğla’da da terörü lanetleyen eylemler yapıldı. Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da eğlence merkezleri ortak aldıkları kararla 3 günlük yas ilan ederek mekanlarını kapattı. Tüm ilçelerde düzenlenen yürüyüşlerle terör lanetlenirken ev ve iş yerleri balkon ve camları al bayrakla donatıldı.

***

Buraya kadar her şey beklendiği gibi peki ya beklenmeyen ne? İşte o da önceki gün akşam Muğla merkez İlçe Menteşe’de yapılan yürüyüşte ve sonrasında olanlardı. Bir gurup şehitlik anıtında başlayan yürüyüşü Cumhuriyet meydanında sonlandırdı. Yürüyüş sırasında Recai Güreli caddesi üzerinde bulunan eğlence ve dinlenme mekanlarında bulunan müşteriler oturdukları yerden fotoğraf çekerek sosyal medyada farklı şekillerde paylaşım yaptı. İlginç olansa paylaşımlardı.

***

İşte bunlardan birkaç örnek size:

“4 taksi 3 motosiklet eşliğinde kornalara ve gaza basarak Sokaklarda yürüdünüz ya sloganlarla pkkyı lanetlediniz ya vatan kurtulur yarın.” , “Akşam akşam millet yürüyor eee onlara bahane lazım”, “yürüyün be gençler yollar yürümekle aşılmaz” , “Muğla bu kadar duyarsız katılan sayısına bak”

Dikkatimi çeken paylaşımlar bunlardı anlamakta zorluk çektiğim paylaşım ise budu.

“Şehitlerimizi andık yürüdük yorulduk dinlenmek bizimde hakkımız.” Birde öz çekim yapıştırmış yanına…

***

Bir büyüğüm ban hep söylerdi ama inanmak istemediğim  o sözü istemeden de olsa kabul ediyorum artık. “Oğlum Muğla’da her şey yapmış olmak için yapılır. Özünde olan bir şey yoktur.”  Yani mış, mış mış da muş muş muş…  

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.