Nükleer tıp merkezi hizmete girdi

Nükleer tıp merkezi hizmete girdi
Sağlık alanındaki yatırımları ile Muğla bölgesinde adından söz ettirmeye devam eden Özel Yücelen Hastanesi, Nükleer Tıp Ünitesi’nin de bünyesine...

Sağlık alanındaki yatırımları ile Muğla bölgesinde adından söz ettirmeye devam eden Özel Yücelen Hastanesi, Nükleer Tıp Ünitesi’nin de bünyesine eklenmesiyle gücüne güç katmaya devam ediyor.

Nükleer Tıp uzmanı Dr. Yaşar İmren, Nükleer Tıp Ünitesinin çalışma koşulları hakkında detaylı bilgi verdi.Yücelen Ailesi bünyesinde böyle bir hizmet verildiği için çok mutlu olduğunu belirten İmren, " Amacımız Nükleer Tıp Merkezi’ni bölge halkına daha iyi tanıtabilmek ve Nükleer Tıp ile ilgili tüm tetkikleri başka yerlere gitmeden Muğla’ da hastanemiz bünyesinde gerçekleştirmektir " dedi.

Nükleer Tıp, damardan radyoaktif madde verilerek her organı verilen madde sayesinde ileri teknoloji görüntüleme yöntemi ile incelemektir diyen Uzm. Dr. Yaşar İmren, Nükleer Tıpta kullanılan radyofarmasötiklerin, laboratuvarda insan vücuduna verilmek amacıyla özel olarak üretilmiş, düşük radyasyonlu, kısa ömürlü ve vücutta birikim yapmayan radyoaktif maddelerdir. Radyoaktif ilaç fiziksel olarak kendiliğinden yarılanarak azaldığı gibi, idrarla, terle ve bağırsaklar aracılığıyla da vücuttan atılmaktadır şeklinde konuştu.

Nükleer Tıp Bölümünün hizmete girmesiyle Tiroid Sintigrafisi, Paratiroid Sintigrafisi, Myokard Perfüzyon Sintigrafisi, Gated Myokard Perfüzyon Sintigrafisi, DMSA Böbrek Sintigrafisi, DTPA Böbrek Sintigrafisi, Gastroözefageal Sintigrafisi ve Kemik Sintigrafisi hastanemizde yapılabilmektedir ” diyerek ünitenin tüm bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Bu haber toplam 1235 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.