“O anı hatırlamıyorum”

“O anı hatırlamıyorum”
Muğla'da 8 Nisan tarihinde SGK İl Müdürlüğü binasında gerçekleşmesi planlanan Ege Bölgesi Toplantısı'nda il Müdürü Naci Şahin'i makam odasına girerek...

Muğla'da 8 Nisan tarihinde SGK İl Müdürlüğü binasında gerçekleşmesi planlanan Ege Bölgesi Toplantısı'nda il Müdürü Naci Şahin'i makam odasına girerek öldüren, 5 il müdürünü de rehin alan kurum personeli Hasan Sünnetçioğlu’nun Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Cebir tehdit, hile kullanarak kişi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret, ruhsatsız silah bulundurma, mermi alma, taşıma, silahla tehdit ve tasarlayarak öldürme suçlaması ile yargılanan Sünnetçioğlu son duruşmada yine kendini savunarak, “Naci beyin ölümüne neden olduğum için pişmanım. O anı hatırlamıyorum” dedi. 

 Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya öldürülen İl Müdürü Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin, babası Halil Şahin kardeşi Abdurrahman Şahin ile yakınları katıldı.  Yaklaşık yarım saat süren mahkemede katil zanlısı Hasan Sünnetçioğlu’nun mesai arkadaşı Hacer Hazal, mahkeme heyeti tarafından tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyetine olay gününü anlatan Hacer Hazel, “Kurumda sigorta tescil servisinde Hasan ile birlikte çalıştım. Olay günü sabah saatlerinde odaya geldi. Elinde bulunan kutuya kendisine ait eşyaları doldurmaya başladı. Bizde merak edip ne oldu diye sorduk. Bize eşyalarını toplarken bugün son günü olduğunu söyledi. Arkadaşlarım kendisi ile konuşmaya çalıştı. Onları dinlemedi, bir süre sonra yanımızdan ayrıldı. Ben onun istifa edeceğini düşünüyordum. Ama aradan yaklaşık yarım saat geçinde silah sesi duyduk. Olayı öğrenince çok korktum yerimden bile kalkamadım” dedi.

Ölümüne neden olduğum için pişmanım

Daha sonra söz alan katil zanlısı Hasan Sünnetçioğlu ise büyük bir pişmanlık içinde olduğunu söyleyerek, “Naci beyin ölümünden büyük bir pişmanlık duyuyorum. Keşke ölümüne ben neden olmasaydım, keşke o gün kendim ölseydim. Cinayeti kendimin işlediğimi bile bilmiyorum. Ben o anı hatırlamıyorum. Sonuna kadar cezamı çekmeye razıyım” diyerek kendisini savundu. Kouşmaların ardından mahkeme heyeti eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 5 Eylül tarihine ertelerken katil zanlısı Hasan Sünnetçioğlu’nun tutukluluk haline devam etmesine karar verdi.

 Acılı baba: Adalete güveniyorum

 Mahkemenin sona ermesinin ardından adliye çıkışında gazetecilere bir açıklamada bulunan öldürülen İl Müdürü Naci Şahin'in babası Halil Şahin, “Adalete güveniyorum, gereken ceza verilecektir. Sizlere de teşekkür ediyorum, sürekli bizim yanımızda oldunuz" demekle yetindi.Öldürülen Naci Şahin'in eşi Ayşe Şahin ise gazetecilerin sorusuna cevapsız bırakarak yakınları ile birlikte adliye binasından ayrıldı.

 OLAY

 SGK Muğla İl Müdürlüğü binasında 8 Nisan 2011 tarihinde, İl Müdürü Naci Şahin makam odasında SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, Denizli İl Müdür Vekili Ahmet Kurt, Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz ve Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç'in katılacağı bir toplantı gerçekleşecekti. Toplantının başlamasına kısa bir süre kala hakkında açılan soruşturmadan dolayı kınama cezası alan Tescil Kadim Servis Şefi H.S. odaya girdikten sonra Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin'e iki kez ateş ederek öldürmüş odada bulunan 5 il müdürünü de rehin almıştı. Olayın ardından SGK İl binasına çok sayıda ekip sevk edilirken katil zanlısı H.S.'nin diğer rehinelere zarar vermemesi için Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile bir emniyet müdür yardımcısı ikna çalışmalarına başlamıştı. Bir süre sonra polisin içirdiği ilaçlı suyla sakinleşerek olaydan yaklaşık 3 saat sonra teslim olan zanlı, 6 saat önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında cinayetin ipuçlarını vererek şunları yazmıştı: ''Bayılmayı sanmayın ölmek, imamın kayığında yoktur övünmek. Kanuni Sultan Süleyman olsan da üç tas boydan su dökünmek, Hakk'a giderken 7 kat kefen,2 metretoprakla örtünmek."

Bu haber toplam 800 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.