oboziteye karşı yürüdü

oboziteye karşı yürüdü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin obeziteyle mücadelesini Muğla’da katıldığı ve yürüyüşle başlattı. ‘Obeziteye Karşı 10 bin Adım’...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin obeziteyle mücadelesini Muğla’da katıldığı ve yürüyüşle başlattı. ‘Obeziteye Karşı 10 bin Adım’ sloganı ile başlayan ve Muğla şivesi ile adlandırılan ‘Hareket Ediverin Gari’ ismi ile başlayan yürüyüş Bakan Akdağ’ın katlımı ile gerçekleşti.

Muğla kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş sırasıyla Kız Meslek Lisesi önünden, Tarım İl Müdürlüğü yolundan, eski garaj mevki üzerinden devam ederek Atatrük Stadyumunda sona erdi. Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşe Bakan Akdağ’ın yanı sıra Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin ile çok sayıda genç sporcu ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Stadyumunda sona eren yürüyüşün sonunda Bakan Recep Akdağ,  stat etrafında 3 kere tur attı.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Bakan Akdağ, Türkiye’nin obezite ile mücadele başlattığına dikkati çekerek, “Temsili olarak bu mücadelemizi Muğla’da düzenlediğimiz yürüyüş ile başlattık. Obezite ile mücadele Türkiye genelinde devam edecek. Her ilde bu tür yürüyüşleri o ilin şivesi ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmasında sağlıklı yaşam için vatandaşlardan alkol ve sigaradan uzak kalmalarını isteyen Bakan Akdağ şunları söyledi:

“Türkiye’de şişmanlık ile mücadele başlattık. Şişmanlamamak için ne kadar hareket edersek, yediklerimize dikkat edersek sağlığımızı en iyi şekilde koruruz. Bunların en başında sigara ve alkolden uzak durmalıyız. Bolca hareket edeceğiz, fazla yemeyeceğiz. Şişmanlamamak için az yiyeceğiz çok hareket edeceğiz. Acıkmadan sofraya oturacağız doymadan sofradan kalkacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.