odadan dev hizmet

odadan dev hizmet
Muğla’da 1992 yılında kurulması için çalışma başlatılan Organize Sanayi Bölgesi girişiminin tasfiye edilmesini ardından, bu defa Gıda İhtisas Organize...

Muğla’da 1992 yılında kurulması için çalışma başlatılan Organize Sanayi Bölgesi girişiminin tasfiye edilmesini ardından, bu defa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışma başlatıldı. Gülağzı ve Akkaya köyü sınırları içindeki hazine arazisi üzerine kurulması düşünülen Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için İl Özel İdare’nin ortaklığı görüşüldü.

Muğla bölgesinde üretilen gıda, narenciye, kuru, yaş, meyve ve sebze ürünlerinin paketlenmesi ve işlenmesi konusunda Muğla ve Muğla dışındaki yatırımcıların talebi üzerine Muğla merkezde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi ile ilgili görüşlerini açıklarken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Muğla İl Özel İdare’nin proje ortağı olması için meclis toplantısında sunum yapıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla’da yatırım yapmayı düşünen girişimcilerin ve şirket yöneticilerinin kurumlara yaptıkları başvurulardan ve beyanlardan gıda üzerine bir organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyduklarının ortaya çıktığını söyledi. Karakuş, kurulacak gıda ihtisas organize sanayi bölgesi için Akkaya köyü ve Gülağzı köyünde iki adet ahizene arazisi bulunduğunu söyleyerek İl Özel İdare’nin proje ortağı olmasının önemli olduğunu açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla’nın toplam yüzölçümünün yani yüzde 18’lik alanı olan 238 bin 283 hektar alanda tarım yapıldığını söyledi. Tarım alanlarının 110 bin 650 hektarı meyve, 104 bin 587 hektarı tarla, 18 bin 875 hektarında sebze ve 4 bin 171 hektarında da örtü altı alanı bulunduğunu belirtti.

Muğla iL Genel meclisinde grubu bulanan siyasi partilerden CHP, meclise yapılan teklifi grup olarak yapacakları toplantının ardından cevap vereceklerini belirtirken, AK Parti grubu, olumsuz düşünmediklerini, fakat fuar alanı ile ilgili ortada bir deneyim yaşadıklarını, fuar alanının henüz yaşama geçirilmediğini dikkat çekti.

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.