Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor

Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor
Makine Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Münnami Özyurt ‘ Muğla il genelinde 3 bin 192 öğrenci servisi servis özelliğini taşımıyor. Bu konuda...

Makine Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Münnami Özyurt ‘ Muğla il genelinde 3 bin 192 öğrenci servisi servis özelliğini taşımıyor. Bu konuda Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünü defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir önlem alınmadı. Önlemlerin alınması için bu servis araçlarındaki çocuklarımızdan birilerinin ölmesi mi gerekiyor” dedi. Özyurt “ Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili bakanlıkların çıkarttığı yasalara uymuyor” diye konuştu.

Makine Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Münyami Özyurt “ ilimiz genelinde sorunlarla başlayan eğitim öğretim yılının en önemli sorunlardan birisi de okul servis araçlarıdır. İlimizde toplu ve güvenli taşımanın yetersizliği servis araçlarını tercih etmeye zorlamaktadır. Araç ve personel kriterlerine dikkat edilmiyor. İlimizde ki bütün kriterlerin sağlanmasının sorumluluğu il milli eğitim müdürlüğüne aittir. Öğrenci servis yeterliliği olmayan araç ve kişilere ihaleler verilmiştir. Makine Mühendisleri Odası Muğla il temsilciliği olarak bu işin takipçisi olacağız.Muğla İl Milli Eğitim müdürlüğümüzü yanlış ve eksik uygulamalar konusunda son kez uyarıyoruz” dedi. Özyurt “ İlgili bakanlıklar Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ yayımladı. Ancak Muğla’da bu yönetmelik bir türlü işletilmiyor. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünü defalarca uyarmamıza rağmen bu konuda hiçbir çalışma yapılmadı. Bu gün Muğla’da ciddi bir denetim yapılsa bu öğrenci servis araçlarının servis özelliği taşımadığı görülecektir. Muğla İl Milli Eğitim müdürlüğü ilgili bakanlıkların çıkarttığı yasalara ve yönetmeliklere uymuyor. Önlemlerin alınması için bu servis araçlarında ki çocuklarımızdan birisinin ölmesi mi gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.