Öğrenciler becerilerini sergilediler

Öğrenciler becerilerini sergilediler
Muğla’da Teknik ve Meslek Eğitim şenliği başladı. Şenlikte öğrenciler yaptıkları işlerin tanıtımını yaparken en çok dikkat çekenler arasında...

Muğla’da Teknik ve Meslek Eğitim şenliği başladı. Şenlikte öğrenciler yaptıkları işlerin tanıtımını yaparken en çok dikkat çekenler arasında Turzim ve Otelcilik Meslek Lisesinin meyvelerden oluşturduğu hayvan figürleri oldu.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla’da ilk kez Mesleki ve Teknik Eğitim Şenlikleri düzenlendi.  Mesleki ve Teknik Eğitimi tanıtma ve yaygınlaştırma kapsamında Sınırsızlık meydanında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, kendi mesleklerine öz yaptıkları eşyaları sergilediler.

Etkinliğe katılan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ile diğer kurum müdürleri şenliğin açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

Şenlik hakkında bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Göktaş, kalite ancak mesleki eğitimde olabileceğinin altını çizdi. Mesleki ve teknik eğitime katkıda bulunmak için böyle bir şenlik yapmak istediklerini belirten Göktaş, “Muğla’da ilk kez böyle bir etkinlik düzenliyoruz. İlk kez meslek liseleri sahaya indi. Meslek liselerinin faaliyetlerini halka göstererek onların uygulamalarını en güzel şekilde Muğlalılara tanıtıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tek tek stantları gezen ve öğrencilerden bilgi alan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin meyvelerden yaptığı hayvan figürleri dikkatini çekti. Bir süre öğrenciler ile konuşan Şahin, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Diğer stantları tek tek gezen Vali Şahin, Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin şenlik boyunca ücretsiz bilgisayar ve elektronik eşya tamiri yapacak olan öğrencileri kutladı.

Şenlikte, sağlık hizmetleri, animasyon gösterisi ile çocuk oyunları, canlı müzik, dans grupları, ücretsiz güzellik, saç bakımı, bilgisayar ve ev aletleri bakım hizmetleri verildi.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.