Öğrenciler zorlukları öğreniyor

Öğrenciler zorlukları öğreniyor
Muğla Piri Reis Koleji, öğrencilerine hayatta karşılarına çıkabilecek zorlukları okulda öğretiyor. Düğme dikme, sandviç yapmak, gibi birçok hayatta...

Muğla Piri Reis Koleji, öğrencilerine hayatta karşılarına çıkabilecek zorlukları okulda öğretiyor. Düğme dikme, sandviç yapmak, gibi birçok hayatta karşılaştıkları zorluklar ‘Hayatı Okula Taşı’ (HOT) projesi ile hafta da bir saat ders olarak uygulanıyor.

Piri Reis Koleji Muğla’da ilk olan ve Türkiye’de okullar arasında ilk defa uygulaması yapılan HOT projesi ile öğrencilere hayatın zorlukları öğretiliyor. Öğrenciler, ailesinden destek almadan işlerini yapabilmeleri ve yalnız kaldıklarında işlerini kendilerinin kolaylıkla yapabilmeleri için HOT dersi uygulaması başlatıldı. HOT dersi ile öğrencilere haftada bir saat boyunca çocuklara çamaşır yıkama, ayakkabı boyama, sandviç yapma, tırnak kesme gibi birçok etkinlik uygulamalı olarak öğretiliyor.

Piri Reis Koleji bahçesinde basına tanıtlan HOT projesinde öğrenciler çamaşır yıkadılar, ayakkabı boyadılar, yumurta ve meyve soydular. Öğrencilerin becerileri yüzlerine yansırken, öğrenciler yapılan etkinlik ile bir birleri ile daha çok kaynaştıkları da gözlendi.

Proje hakkında bilgi veren Piri Reis Koleji Müdür Yardımcısı Ümit Tekin, HOT dersi ile öğrencilerin geleceğe hazırlandıklarına inandıklarını söyledi. Artık yetişen neslin bu konularda çok geri olduğunu belirten Tekin, “Bay ve Bayan cinsiyetlerine uygun becerilerini kazanmaları gerekiyor. 330 öğrencimiz bu uygulamadan yararlanıyor. 1 ile 8 sınıflara kadar öğrencilere bu uygulama veriliyor. Her sınıfın becerisine göre zorluklar artıyor. Birinci sınıftaki bir öğrenci artık tırnaklarını tek başına kesebiliyor. Şunun da farkındayız ki çocukların yüzü gülüyor. Yapılan uygulamalar ile ailelerden olumlu sonuçlar aldık. Sene başından bu yana yaptığımız bu uygulamayı üç, beş sınıfta yapıyorduk ve bir eksiklik olduğunu fark ettik 1’den 8 sınıflara kadar bu uygulamayı başlattık. Aynı şekilde bu projeyi duyan değişik eğitim camisından öğretmenlerimiz ile bu projeyi paylaşıyoruz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bu proje için çalışmaları var” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.