OKLUK KOYUNDA CUMHURBAŞKANI HEYECANI

OKLUK KOYUNDA CUMHURBAŞKANI HEYECANI
MUSTAFA İNCİ Gökova Körfezinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’ın geleceği söylentileri Karacasöğüt...

MUSTAFA İNCİ Gökova Körfezinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’ın geleceği söylentileri Karacasöğüt köylülerinde büyük sevinç yarattı. Cumhurbaşkanlığı yazlık konutuna 23 yıl önce merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Okluk koyuna gider ise köylüler 23 yıl aradan sonra tekrar Cumhurbaşkanı görmüş olacak.

Köylüler hazırlıklara başladı

Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun bulunduğu Okluk Koyu ve İngiliz Limanında bulunan tüm yatlar, sahil güvenlik ekiplerinin kontrolünde yer değiştirdi. Muğla Valiliğinin emriyle yatların yerlerinin değiştirilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Okluk Koyuna geleceği söylentilerinin yayılmasına neden oldu. Okluk Koyunun bulunduğu Karacasöğüt Köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cuma günü Okluk Koyuna geleceği, Cuma namazını Karacasöğüt Camiinde kılacağı söylentileri kulaktan kulağa yayıldı. Köylüler Cumhurbaşkanı gelecek söylentilerinin üzerine şimdiden hazırlıklara başladı.

Dünya liderleri ağırlandı

Okluk koyunda bulunan Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu 1989 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın isteği üzerine yapıldı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan sonra adeta yalnızlığa terk edildi. Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunda dönemin BM Genel Sekreteri Perez de Cuellar, Yunanistan Başbakanı Konstantin Mitçotakis, İsveç, İtalya ve Rusya başbakanları, Norveç ve Britanya dışişleri bakanları, Suudi Arabistan Kralı’nın kardeşi ve pek çok devlet adamını ağırladı. 8'inci Cumhurbaşkanı Özal, 1993'te hayatını kaybedince konut, adeta yalnızlığa büründü. Ne Süleyman Demirel ne Ahmet Necdet Sezer ne de Abdullah Gül Yazlık Konut'a uğradı. 230 metrekarelik Köşk yıllardır 17 er ve üç de rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı tarafından 24 saat koruma altında tutuluyor.

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.