Okul müdüründen öğretmene dayak

Okul müdüründen öğretmene dayak
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökçe Köyünde bulunan Zeynep Gönen İlköğretim Okulu’nda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni S.C. okul müdürü...

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökçe Köyünde bulunan Zeynep Gönen İlköğretim Okulu’nda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni S.C. okul müdürü Ö.T. hakkında kendini darp ederek tehdit ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Okulda görev yapan iki öğretmenin de okul müdüründen sürekli olarak baskı gördükleri yönünde şikayette bulunmasının ardından Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı ve olayla ilgili olarak 4 müfettiş görevlendirdi.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökçe Köyünde bulunan Zeynep Gönen İlköğretim Okulu Müdürü ile Görsel Sanatlar Öğretmeni arasında çıkan tartışma adli ve idari soruşturmanın açılmasına neden oldu.

İddialara göre Zeynep Gönen İlköğretim Okulu Müdürü Ö.T. ile Görsel Sanatlar Öğretmeni S.C. arasındaki tartışma 9 Kasım tarihinde meydana geldi. Okul Müdürü Ö.T. tarafından hazırlanan ders programında Görsel Sanatlar Öğretmeni S.C.’nin aynı zaman dilimi içinde bahçe nöbeti görevi ile ders vererek görevlendirdi. Öğretmen S.C. aynı zaman diliminde iki yerde olamayacağı için hazırlanan ders programına itiraz etti. Ders programı ile ilgili olarak görüşmek için okul müdürü Ö.T.’nin odasına giden S.C. arasında bir süre sonra tartışma başladı. Birden büyüyen tartışmanın ardından okul müdürü Ö.T. masasından kalkarak ders programına itiraz eden S.C.’nin üzerine yürüdü. Daha sonra okul müdürü S.C.’nin kolundan tutarak zorla odasından çıkardı. Müdürün odasında başlayan tartışma bu kez okul salonunda devam etti. Tartışma okulda bulunan diğer görevlilerin araya girmesi ile sonlandırıldı. Bu olayın ardından evine giden Görsel Sanatlar Öğretmeni S.C. bir süre sonra kolunu rahat hareket ettiremediğini ve kolunda morluklar oluştuğunu fark etti. Bunun üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne giden S.C.’nin kolunda doku zedelenmesi meydana geldiği tespit edildi ve öğretmene 3 gün iş görmez raporu verildi. Hastane polisine ifade veren S.C. daha sonra jandarmaya giderek yaşadıklarıyla ilgili olarak ikinci bir ifade verdi ve okul müdürü Ö.T. hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulundu.

Bu olayların ardından Görsel Sanatlar Öğretmeni S.C, okul müdürü Ö.T.’nin şikayetçi olduğunu öğrendikten sonra sürekli olarak kendisini tehdit ettiğini iddia ederek bu kez Muğla Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

4 Müfettiş görevlendirildi

İddiaların gündeme gelmesinin ardından Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın araştırılması için harekete geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gönen İlköğretim Okuluna ortaya atılan iddialarla ilgili olarak 4 müfettiş görevlendirildi. Okula gelen müfettişlerin görevli öğretmenler ve diğer çalışanlar ile görüştükleri öğrenildi. Bu arada yaşanılan bu olayların ardından okulda çalışan iki öğretmende okul müdürü Ö.T.’nin sürekli olarak kendilerine baskı kurduğu iddiasıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.