okulda taciz skandalı

okulda taciz skandalı
Muğla’nın Dalaman ilçesinde Teknik ve Endüstri Lisesinde  B.T isimli yabancı dil öğretmenin erkek öğrencilere şiddet kullandığı kız öğrencilere...

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Teknik ve Endüstri Lisesinde  B.T isimli yabancı dil öğretmenin erkek öğrencilere şiddet kullandığı kız öğrencilere ise sözle cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. 50’nin üzerinde öğrenci ve veli şikayetçi oldu. Gözaltına alınan öğretmen çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Bu arada cinsel tacizle suçlanan öğretmen yıllık izine ayrıldı.

Okulda taciz skandalı

Dalaman Teknik ve Endüstri Lisesi’nde yabancı dil öğretmenliği yapan B.T hakkında, çok sayıda öğrenci ve veli taciz iddiası ile şikayetçi oldu. Yaşanan olayda yabancı dil öğretmeni B.T, sınıftaki öğrencilerden bir tanesine hakaret etti, kafasını kapıya vurdu. Bunun üzerine öğrenci konuyu ailesine iletti ve aile de emniyet müdürlüğüne gelerek şikayetçi oldu. Olayın patlak vermesi üzerine 50’ye yakın öğrenci ve veli, B.T. hakkında sert davranışlarından dolayı şikayetçi oldu. B.T.’nin öğrencilere son 1 yıldır özellikle ders sırasında ve teneffüste sözle cinsel tacizde bulunduğu da iddia edildi.

Soruşturma açıldı

Yabancı dil öğretmeni B.T hakkında şikayetler üzerine soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan B.T, ardından savcılığa çıkarıldı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili bazı öğrenciler ise Muğla Çocuk Şube’sine götürülerek ifadeleri alındı. Okulda yaşanan taciz olaylarının ardından Dalaman Kaymakamlığının talimatı ile idari soruşturma başlatıldı. Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü olayın araştırılması için iki müfettiş görevlendirdi. Müfettişler okulda inceleme başlattı. Cinsel taciz iddiasıyla mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan B.T. isimli öğretmen ise yıllık izine ayrıldı. Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, öğretmen hakkında şikayetler üzerine adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma başlattıklarını belirterek "Müfettişlerin yaptıkları inceleme ve hazırlayacakları raporlar doğrultusunda işlem yapılacak, şu an soruşturma devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.