Ölüm Yolu Bu Defa Elif’i Aldı

Ölüm Yolu Bu Defa Elif’i Aldı
Muğla’nın Yatağan ilçesinde İnönü Bulvarında 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi elif Güler karşıdan karşıya geçerken kamyonetin altında kalarak...

Muğla’nın Yatağan ilçesinde İnönü Bulvarında 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi elif Güler karşıdan karşıya geçerken kamyonetin altında kalarak feci şekilde can verdi. Elif yaşasaydı bir gün sonra ağabeyinin sünnet düğününü gerecekti. Son 15 yıl içerisinde aynı yerde 50 kişi kaza kurbanı oldu.

Kaza Yatağan İnönü Bulvarı’nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yatağan 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencisi 9 yaşındaki Elif Gürler, ders sonrası etüt için okulda kaldı. Etüdün ardından evine gitmek için okuldan çıkıp yolun karşısına geçmeye çalışan minik Elif, örgü tanıkları ve olay sırasında kırmızı ışıkta bekleyen başka bir araç sürücüsünün ifadesine göre, araçlara kırmızı ışık yandığı sırada yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalıştı. İddiaya göre, Mehmet Karagöz’ün (62) kullandığı 48 YL 944 plakalı kamyonet Elif’e çarptı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen 112 ekipleri, Elif’in feci şekilde hayatını kaybettiğini belirledi.  Kazayı duyarak olay yerine gelen Elif’in ailesi ve yakınları sinir krizi geçirirken, kamyonet sürücüsü Mehmet Karagöz polis tarafından gözaltına alındı. Elif’in kantin işletmeciliği yapan babası Musa Gürler’in, oğlu için yarın (Cumartesi) yapacağı sünnet töreni için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürerken, İnönü Bulvarı üzerindeki Cumartesi Pazarı mevkiinde bu güne kadar çok sayıda ölümlü kaza meydana geldiğini belirten vatandaşlar, kırmızı ışık ihlali yapıldığını, şehiriçi hız limitlerinin de aşıldığını öne sürdü.

15 Yılda 50 Kişi

Muğla – Aydın karayolundan Bodrum istikametine ulaşımı sağlayan ve Yatağan ilçe merkezinin içinden geçen 3 kilometrelik İnönü Bulvarı’nda sadece bu yıl 6 kişi hayatını kaybetti. Bulvarda son 15 yılda araçların çarpması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ye yakın. Ölenlerin birçoğu çocuk ve öğrenci. Yıllardır çözüm bekleyen  bulvara, peş peşe yaşanan ölümlerin ardından trafik ışıkları yerleştirildi, Otogar yakınlarına da üst geçit yapıldı. Alınan bu önlemler ölümleri durdurmaya yetmedi, günde ağır tonajlılar dahil binlerce aracın geçtiği bulvar can almaya devam etti. Hayatını kaybeden 50’ye yakın kişinin yanı sıra onlarca kişinin yaralandığı, yüzlerce maddi hasarlı kazanın meydana geldiği bulvara alt ve üst geçitler yapılması isteniyor. Bulvarın, okulların bulunduğu bölgeden geçmesi, daha çok öğrencilerin hayatını kaybetmesine sebep oluyor.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 5675 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.