Ömür boyu hapis cezası

Ömür boyu hapis cezası
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla Müdürü Naci Şahin’i öldüren, aralarında diğer illerin müdürlerinin de bulunduğu 5 kişiyi rehin alan ve son duruşmada...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla Müdürü Naci Şahin’i öldüren, aralarında diğer illerin müdürlerinin de bulunduğu 5 kişiyi rehin alan ve son duruşmada ‘ev hapsini’ talep eden sanık Hasan Sünnetçioğlu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu, yakınları, öldürülen Naci Şahin’in eşi Saliha Şahin, babası Halil Şahin ve kardeşi Abdurrahman Şahin ile tarafların avukatları katıldı.Son yargı paketinden yararlanarak, ev hapsi talebinde bulunan Sünnetçioğlu, ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

“MAHKEMEDE O, TOPRAKTA BEN OLMALIYDIM”

Hakkında müebbet hapis cezası istenen SGK personeli sanık Sünnetçioğlu, yapmış olduğu hataların bedelini ödediğini söyledi.

Sünnetçioğlu, “8 Nisan 2011 günü söylediğim gibi toprakta olan ben, yolsuzluk ve diğer suçlardan adalet karşısında Naci Şahin’in olması gerekiyordu. Ölmesi gereken bendim. Adalete hesap vermesi gereken vicdan azabı çekmesi gereken oydu” dedi.

“CEZAEVİNDE ÇÖP KOVASI KADAR DEĞERİM YOK”

Naci Şahin ile çalıştığı süre içerisinde yüz yüze gelmek bile istemediğini anlatan Sünnetçioğlu şunları söyledi:

“51 günlük izin hakkım vardı. Bana 10 gün bile izin vermedi. Artık Naci Şahin’in yüzünü bile görmek istemiyordum. Ben babasız büyüdüm. Bunun ne olduğunu bilirim. Naci Şahin’in babasız büyüyecek çocukları beni affetsin. Ailesi beni affetsin. Vicdanım sızlıyor. Cezaevinde çöp kovası kadar değerim yok. Bu zamana kadar haram yemedim. Ama şuan zulüm yiyorum.”

EV HAPSİ İSTEDİ, MÜEBBETE ÇARPTIRILDI

Cinayeti tasarlayarak yada planlayarak işlemediğini belirten Hasan Sünnetçioğlu, “Mahkemenin takdiri doğrultusunda yeni yargı paketinden yararlanmak istiyorum. Bu kapsamda da doktor tedavisi ve ev hapsi talep ediyorum” diye konuştu.

Duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu’nu ‘Cinayet’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Silahlı tehdit ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlarından da 40 yıl hapsine karar verdi. Öldürülen Naci Şahin’in eşi Saliha Şahin, “Benim iki evladım var. onları babasız bıraktı. Benim iki oğlum da Naci Şahin olarak büyüyecekler. Sürünsün” diye konuştu.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.