Organize işler

Organize işler
Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda vatandaşı dolandıran bir şebeke...

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda vatandaşı dolandıran bir şebeke çökertildi. Vatandaşları 444 bin 500 TL dolandırdıkları iddia edilen 7 kişi düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda 7 kişilik dolandırıcı şebekesinin Fethiye ve civarında vatandaşları tedavülden kalkmış Alman markı satarak dolandırdığı bilgisine ulaştı. Yapılan incelemelerde şebeke iyeleri oldukları belirlenen A.A. (26), M.S. (27), H.S. (22), B.H.K. (62), S.K. (25) C.D. (34) ile U.G. (22) zanlılar ekipler tarafından takibe alındı. Yapılan istihbarı çalışmalarda şebeke üyelerinin nasıl çalıştıkları vatandaşları nasıl dolandırdıkları tek tek tespit edildi.

Gerçek paraların içinde kağıt yerleştirdiler

Dolandırıcı şebeke üyelerinin ellerinde bulunan Alman marklarını özellikle Fethiye ilçesi ve civarında piyasaya sürdükleri belirlendi. Yakın takibe alınan şebeke üyelerinin vatandaşı dolandırmak için kullandığı yöntem ise şöyle:

“Şebeke üyeleri daha önceden tespit ettikleri vatandaşlara giderek, Almanya’dan yeni geldiklerini ve ellerinde bulunan markları satma talebinde bulundular. Bu teklife sıcak bakan vatandaşlara şebeke üyeleri tarafından numune olarak önceden hazırlanan üstlerinde gerçek, içinde ise tedavülden kalmış Alman markı bulunan bir deste veriliyor. Markı alacak kişi bu desteyi inceledikten sonra kendisine verilen teklifi kabul ediyor ve yüklü miktarda Alman markı almayı taahhüt ediyor. Daha sonra tekrar bir araya gelinmesinin ardından bu kez şebeke üyeleri tarafından yine önceden hazırlanmış üzerinde gerçek mark aralarında ise para destesi haline getirilmiş kağıt parçalarının bulunduğu para çantası alıcıya teslim ediliyor. Para dolu çantayı alan kişi aldığı alman markı karşılığında olan Türk parasını teslim ediyor ve alışveriş tamamlanıyor ancak şebekenin işi bitmiyor. İçinde para dolu çanta olduğu sanan vatandaş ile bir süre sohbet eden şebeke üyeleri vatandaşın dikkatini dağıttıktan sonra elinde bulunan çantayı kaparak olay yerinden kaçıyor.”         

Paraları eğlence mekanlarında harcamışlar

Yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda eşzamanlı olarak Muğla, Antalya, Denizli e Balıkesir’de gerçekleştirilen operasyon ile şebeke üyesi olduğu tespit edilen 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlıların uyguladıkları bu yöntem ile çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları ve elde ettikleri gelirin ise 444 bin 500 TL olduğu öğrenildi. Şebeke üyelerinin her vatandaşı dolandırdıktan sonra elde ettikleri gelirleri kendi aralarında paylaştıkları paraları eğlence mekânlarında harcadıkları ortaya çıktı.  

Operasyon kapsamında zanlılar ile birlikte 10 adet değişik kişilere ait nüfuz cüzdanı fotokopisi, 400 Alman markı, 189 adet mark fotokopisi, üzerlerine gerçek mark eklenerek deste mark görünümü verilmek üzere 100’lük desteler halinde hazırlanmış 17 deste halinde kağıt, dolandırılacak kişilerin bulunduğu liste, 1 adet kurusıkıdan çevirme namlusu açık tabanca ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılar dolandırıcılık suçlaması ile hakim karşısına çıkarılmak üzere mahkemeye sevk edildiler.

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.