ORGANLARI UMUT OLDU

ORGANLARI UMUT OLDU
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşamını yitiren 24 yaşındaki Gökhan Ulusoy’un ailesi organlarını bağışlama kararı...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaşamını yitiren 24 yaşındaki Gökhan Ulusoy’un ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Ulusoy’un Kalp, karaciğer, kornealarını, akciğer ve böbrekleri 4 ayrı ilden gelen ekipler tarafından sabaha kadar süren ameliyatla alınarak götürüldü. Gökhan Ulusoy’un imam olan ağabeyi Gürsel Ulusoy “ organ nakli dinen caizdir. Bizdi üzerimize düşen görevi yaptık. Kardeşim başka insanlara hayat verecek” dedi.

6 organı başkalarına hayat verecek

24 yaşındaki Gökhan Ulusoy 16 Ekim Pazar günü Muğla’nın Bodrum ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kazada ağır yaralanan Ulusoy hastanede yoğun bakıma kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Ulusoy kurtarılamadı. Doktorlar beyin ölümü gerçekleşen Gökhan Ulusoy’un ailesine organların bağışlanmasını istedi. Ulusoy’un ailesi organ nakline onay verdi. Ulusoy’un Kalp, karaciğer, kornealarını, akciğer ve böbreklerini bağışlanmasının ardından 24 yaşındaki gencin organları 6 kişide hayat buldu. 4 farklı ilden gelen ekip Ulusoy’un organlarını yeni bedenlere taşımak için yola koyuldu.

Organ nakli dinen caiz

Organları bağışlanan Gökhan Ulusoy’un imam olan ağabeyi Gürsel Ulusoy “Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşti. Bize ve ailemize soruldu organ nakli ile ilgili ne yapacağız diye. Bana bu soru defalarca soruldu başka hastaların yakınları tarafından. Ama bugün artık sıra bizim ailemizde. Organ naklinin hayra vesile olması açısından ve başkalarına da örnek olması açısından organ naklinin de caiz olduğunu bildiğimiz için şartların olgunlaşması durumunda organ naklinin gerçekleşe bileceğini söyledik. Bir insanı kurtaranın bütün insanlığı kurtarmış gibi ayeti ile hareket ettik. Annemize ve babamıza bu durumu anlatmakta zor olduysa da hamdolsun ailemde bende inançlı insanlar olduğumuz için kardeşimizin organlarını bağışladık. Şu anda tek bir sülaleyken şimdi birçok cana can katıp onların yaşamasına vesile olup onlarla beraber sülalemiz çoğalacak. Ve onların dualarıyla, kardeşimizin yaşayacağına inanıyoruz. O yattığı yerden burada yaptığı hayırlı işten dolayı bizim vesilemizle bu dualardan faydalanacak. İnşallah amel defterine bunun yazılması niyetiyle organlarını bağışlamış olduk” dedi

Ünlülerle fotoğrafları vardı

Organları bağışlanan 24 yaşındaki Gökhan Ulusoy’un Bodrum’da Orhan Gencebay, Fatma Girik ve Ali Şen gibi ünlülerle fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.