İztuzu Plajı'nda Sevindiren Haber: Caretta Caretta Yuva Sayısı 300'e Yükseldi

İztuzu Plajı'nda Sevindiren Haber: Caretta Caretta Yuva Sayısı 300'e Yükseldi
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta caretta yuvalarının sayısının 300'e ulaştığı tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün desteğiyle Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) iş birliğinde İztuzu'nda caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası (chelonia mydas) türlerinin popülasyon izleme ve koruma faaliyetleri sürdürülüyor.

A A 20250615 38285427 38285426 M U G L A D A I Z T U Z U P L A J I N D A K I C A R E T T A C A R E T T A Y U V A L A R I N I N S A Y I S I 300 E U L A S T I
Bu kapsamda deniz kaplumbağalarının yuvaları kum üstü ve altı kafeslerle koruma altına alınıyor, yuvaların sıcaklığı ile nem oranları da ölçülüyor.
DEKAMER ekibince kumsalda belirlenen 300. yuvanın görüntüsü, sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, konuşmasında sezonun yarısına geldiklerini ve yuva sayısının 300'e ulaştığını söyledi.
Yuvalama sezonu sonunda yaklaşık 700 yuvanın olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Kaska, "Geçen sene 781 yuva tespit etmiştik ve bu rekordu. Bu sene de o rakama yaklaşırız. Temmuzun ilk günlerinde de yavru çıkışlarının başlamasını bekliyoruz." dedi.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.