Muğla’nın Dünyaca Ünlü Çamur Banyoları Boş Kaldı: “Geçen Seneye Göre Yüzde 50 Düşüş Var”
12
Tesiste 13 yıldır turistlere rehberlik eden Vedat Çoban, geçen yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 50’lik düşüş yaşandığını belirterek, özellikle Rus turist pazarındaki kaybın sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.
Yaklaşık 13 yıldır tesiste çalıştığını belirten Çoban, gelen turistlere çamur banyolarının özelliklerini anlattığını ve farklı dillerde tanıtım yaptığını söyledi. Tesiste dört farklı özellikte çamur havuzu bulunduğunu aktaran Çoban, gül aromalı çamurun cilt bakımına, biberiyeli çamurun sırt ve bel ağrılarına, adaçaylı çamurun ise sivilce ve aknelere yönelik tercih edildiğini belirtti. Doğal çamur havuzunun da sedef, mantar ve egzama gibi cilt sorunları için kullanıldığını ifade eden Çoban, uygulama sonrasında kullanılan mineralli havuzun ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Ancak bu yıl ziyaretçi sayılarının beklenen seviyeye ulaşmadığını dile getiren Çoban, “Geçen seneye göre verilerimiz yüzde 50 düşük. Normal şartlarda bugünlerde günlük 250 ila 300 Rus turist ağırlamamız gerekirken şu an bu rakamlar 40-50 kişiyi ancak buluyor. Turizm açısından zor bir sezon geçiriyoruz” dedi.
22
Bölgede yabancı turist ağırlığının fazla olduğunu vurgulayan Çoban, ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 90’ının yurt dışından geldiğini söyledi. Özellikle Rus turist sayısındaki düşüşe dikkat çeken Çoban, yaşanan uluslararası gelişmelerin turizm hareketliliğini etkilediğini belirtti.
Şu sıralar Polonya ve İngiltere’den gelen turistlerde kısmi hareketlilik yaşandığını kaydeden Çoban, sektörün umudunu temmuz, ağustos ve eylül aylarına bağladığını ifade etti.
Yerli turistlerin de bölgeye ilgi gösterdiğini belirten Çoban, özellikle Adana ve İzmir başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen günübirlik tur gruplarının çamur banyolarını ziyaret ettiğini söyledi.
Dalyan’ın doğal güzellikleriyle eşsiz bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Vedat Çoban, “Burası cennet gibi bir yer. Dalyan’a gelen herkesi Peloid Çamur Banyosu’na bekliyoruz. Buraya geldiklerinde elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.