ORTACA SİYASETİ KARIŞTI

ORTACA SİYASETİ KARIŞTI
DSP’den Adaylığını açıklayan İsmail Can Varol, Ortaca Belediyesi’ni sert sözlerle eleştirdi. Ortacalıların mevcut yönetimden memnun olmadığını ve Ortaca’nın 10 yıl kaybettiğini belirten İsmail Car Varol, İztuzu’nu...

DSP’den Adaylığını açıklayan İsmail Can Varol, Ortaca Belediyesi’ni sert sözlerle eleştirdi. Ortacalıların mevcut yönetimden memnun olmadığını ve Ortaca’nın 10 yıl kaybettiğini belirten İsmail Car Varol, İztuzu’nu Belediye’nin kaybettiğini belirterek, “İztuzu plajını, Üniversite’ye vererek çok mu iş başardınız?” derken, Ortaca Belediyesi Fen İşleri için de, “Fen işlerinde halka zulüm ediyor. Bir dayak yemedikleri kalıyor vatandaşın” diye konuştu.

CHP’de Ortaca Belediye Başkanı Aday Adaylığından ve parti üyeliğinden istifa eden Av.İsmail Can Varol, DSP’den Ortaca Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, DSP Muğla İl Başkanı Ali Durna ve Ortaca İlçe Başkanı Ergun Tınas’ın da katıldığı toplantıda, Av.İsmail Can Varol, Ortaca Belediyesi’ni çok sert eleştirdi.Sözlerine CHP’deki adaylık süreci ile başlayan Varol, “Bildiğiniz gibi CHP’de aday adayı süreci başladığında hemen şunu deklare etmiştim. Siyasi öngörüm yüksektir, ortada bir sıkıntı yaşanacağını en baştan hissetmiştim. Hiç düşünmeden çok hızlı karar vererek CHP’den aday adayı olmaya karar verdim. Ve aday adaylık açıklamamda ön seçim vurgusu yaptım. Dedim ki, Türkiye’de demokratik tahammülleri devam ettirmesi gereken demokrasi kanallarını işletmesi gereken ana muhalefet partisi CHP’dir. Ve yola çıkarken, CHP’nin yöneticileri, CHP’nin üyelerine güvenin. Gelin ön seçim yapalım. Ön seçim yapamıyorsanız resmi, eğilim yoklaması yapalım. Tüm üyelerimizin katılımı ile. İlk çıktığım gün bunu söyledim. Hatta basın mensubu arkadaşlarımız hatırlayacaklar, karşımda 13 yıllık İlçe Başkanı ve 10 yıllık Belediye Başkanı olduğunu, işimin çok zor olduğunu ama buna rağmen başka hiçbir yöntemi kabul etmediğimi, sadece tüm üyelerimizin katılımı ile adayımızın belirlenmesi gerektiği noktasında vurgu yaptım. Çok büyük mutlulukla gördüm ki, tüm Ortaca’da CHP iktidar partisidir, iktidar partisinin belirleyeceği aday daha düne kadar Ortaca’nın Belediye Başkanıydı ama o değişti, değiştireceğiz.

Ortaca’nın Belediye Başkanı’nı belirleyeceğiz, gelin 1400 CHP’nin üyesi vardı, bu ciddi bir rakamdır. Şunu eleştirdiler, sen 10küsur yıldan beri ayrı kaldın. İyi kardeşim ayrı kaldıysam siz yeni üyeler yapmışsınız 1400 tane. Gelin ön seçim yapalım.

Diğer aday adaylarını aynı açıklamaya yapmaya davet ettim. Fısıltı, köşelerde belirli konuşmalarda evet biz ön seçim istiyoruz. Ön seçim istemek öyle olmaz. Çıkarsın aslanlar gibi, biz ön seçim istiyoruz dersin, dediler mi, duyanınız var mı? Basında bir tane açıklama çıktımı? Hayır” dedi.

BİZ MUĞLA’YI AŞAMADIK

CHP’den bağımsız bir kuruluşa kamuoyu yoklaması yaptırılmasını da teklif ettiğini belirten İsmail Can Varol, “Yine dedim ki, masrafını ben karşılayayım. Yine dedim ki, eğer diğer aday adayları kadar oy almazsam aday adaylığını bırakacağım, kim adaysa onun arkasında koşacağım. Cevap bile vermediler.

LİDER İLÇE ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİK

Ortaca’nın kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu belirten İsmail Can Varol, “Ortaca 10 yılını yerel yönetimsiz geçirmiş. Üzülerek söylüyorum, Ortaca’da CHP’nin iktidar olduğu 10 yıllık dönemde, Belediye yönetimsiz varlığını, kendi iç dinamikleri ile bu kadar sürdürebilmiştir. Artık başka bir partideyiz, hiç kimse kimseye acımayacak. Biz daha özgür kendimizi ifade edeceğiz.

Ortaca 10 yıl önce bölgenin lider ilçesiydi. Şimdi kaçıncı sıradayız? Dalaman bizi 10 yıl geçti, Köyceğiz’de yakaladı. Biz lider ilçe olma özelliğimizi kaybettik. Eskiden Dalaman’dan akın akın insanlar Ortaca’ya alışverişe gelirdi, şimdi Ortacalılar Dalaman’a gider oldu.

Biz balık haline Fethiye’ye gidiyorduk, şimdi Köyceğiz’e gidiyoruz. Bundan 5 yıl önce Dalyan halkına söz verilmiş. Buraya bir balık pazarı açacağız, yapılmamış” dedi.

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.