Ortaca Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddete farkındalık

Ortaca Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddete farkındalık
Ortaca Ülkü Ocakları, kadına şiddete farkındalık yaratmak için bir çalışma gerçekleştirdi. Empati kurmak amacıyla yüzlerini boyayan Ortaca Ülkü...

Ortaca Ülkü Ocakları, kadına şiddete farkındalık yaratmak için bir çalışma gerçekleştirdi. Empati kurmak amacıyla yüzlerini boyayan Ortaca Ülkü Ocakları, “Türk töresinde kadına ve çocuğa el kalkmaz” mesajı verdi.

Sinem Karakaya

Son zamanlar artan kadın cinayetleri ve kadına şiddete dikkat çekmek için farkındalık yaratarak bir çalışma gerçekleştiren Ortaca Ülkü Ocakları, her türlü şiddet karşıtı olduklarını belirterek, “Türk töresinde kadına ve çocuğa el kalkmaz” mesajı verdi.

Ortaca Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddete farkındalıkOrtaca Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddete farkındalıkOrtaca Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddete farkındalık

“Hiçbir durum veya sebep şiddet için bahane olamaz. Her türlü şiddetin karşısında olacağız” diyen Ortaca Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Acar: “Türkiye’de son yıllarda korkutucu düzeylere ulaşan kadına yönelik şiddet olayları ne yazık ki tutarlı bir artma eğilimi göstermektedir. Ülkü Ocakları olarak toplumumuzun temel ahlaki değerleri ile alakalı net tavrımız tüm kamuoyunda bilinmektedir. Mübarek Ramazan bayramında, Muğla’da hepimizi derinden üzen olay neticesinde Zeynep Şenpınar kardeşimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Dile getirilecek hiçbir cümlenin bu acıyı hafifletmeyeceğinizi biliyoruz. Toplumumuzun en değerli yapı taşları, geleceği şekillendiren, nesiller yetiştiren kadınlarımıza, kızlarımıza yaşatılan şiddet, taciz, tecavüz ve dayatmaların, kabul edilemez bir iğrençlik ve canilik olduğunu belirtmek istiyorum. Kadın, Allah’ın yarattığı en narin varlık olmakla beraber özel ve son derece kutsaldır. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadınlar, insanoğluna Allah’ın emanetidir. Adalet yerini bulacaktır, lakin bizler kederli ailesinin acısını dindiremeyecek, yarasına merhem olamayacak, vahim olayı hafızalarından bir gün olsun silemeyeceğiz. Bu vesile ile Zeynep Şenpınar kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyor, kadınlarımızın korkmadan dolaşabileceği, her platformda duygu ve düşüncelerini dile getirebileceği, her işte acaba başıma ne gelecek demeden emek verebileceği, hayırlı bir gelecek temenni ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.