Ortaca’da Cumhuriyet Bayramı

Ortaca’da Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, yurt genelinde olduğu gibi Ortaca’da da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, yurt genelinde olduğu gibi Ortaca’da da coşkuyla kutlandı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla statta tören düzenlendi.

Törende, Özalp koleji öğrencileri günün anlam ve önemini yansıtan şarkılar seslendirdi. Ortaca Folklor Araştırma Derneği (OFAD) ve Halk Eğitim Merkezi, halk oyunları ekibi gösteri sundu.

İlçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen Futsal turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince takdim edildi.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Büyük Türk Milletinin bağrından çıkan ve bu milletin değişmez, ebedi önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük millete bağımsızlığından sonra kazandırdığı en önemli ve en değerli varlığı olan Cumhuriyet yönetimi bugün 94’üncü yaşına ulaştı. Bugüne kadar geçen süre zarfında bir çok badireler atlatan ve en son olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız üzere doğrudan Cumhuriyetimizi ve onun tüm kurumlarını hedef alan alçakça ve haince bir çok saldırıya maruz kalmasına rağmen Cumhuriyetimiz yüzüncü yaşını kutlayacağımız 2023 yılına inşallah çok daha sağlam ve güçlü adımlarla yürümeye devam ediyor” dedi.

Program tören geçişiyle sona erdi.

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.